Positieve ontwikkelingen

Om kwart over vijf uit bed, gepakt en gezakt nieuwsgierig op pad want de grote vraag was : hoe gaat de blessure zich openbaren. Stram en niet pijnvrij om 10 over zes gestart richting Villena.

foto1

Toen wij aanliepen was het nog donker maar voordat wij de stad uit waren waren de gele peilen, welke de camino aangeven, duidelijk te zien zodat wij nauwelijks fout konden lopen. Na 3 km werd het een heftige klim over een zogenaamd klauterpad wat de nodige concentratie opeiste en iedere stap met beleid moest worden genomen. Tot onze verbazing hield de zorgwekkende knie zich onder deze krachtsinspanning wonderbaarlijk goed. Onze wandeltocht voerde over een vulkanisch smal bergpad gemarkeerd met een sporadische gele steen.

foto2

Nadat wij geklommen waren tot aan de top miste wij weer onze markeringen en moesten wij op goed geluk de afdaling maken wat mooie vergezichten opleverde.

Eenmaal terug in het dal liepen wij langs een riviertje tussen twee bergketens door. Opmerkelijk was de strak blauwe hemel die borg stond voor een warme dag. Gelukkig hadden wij een heerlijk windje was enigszins voor verkoeling zorgde.

foto3

Om 1 uur arriveerde wij in Villena met 28 km in de benen. Een gezellige stad maar helaas ook hier geen Alberge zodat wij via het toeristenburo een Hotel betrokken hebben.

s’Avonds, zo blijkt, komen die Spanjaarden, wanneer de grootste hitte is verdwenen als ratten tevoorschijn. Terrassen raken vol en iedereen, zo lijkt het, eet tappas. Alles praat door elkaar heen en het leven speelt zich hoofdzakelijk op straat af. Wij zijn getuigen op de “Plaza Santiago” een van de pleinen in de stad.

Morgen verder.

11 gedachten over “Positieve ontwikkelingen

  1. Karenze

    Hoi pap en Henk ,gelukkig al wat verbetering voor je knie en verstandig dat je een tandje (minder hard) loopt met een lichte blessure ,en op je tandvlees lopen (Henk z’n geval ) lijkt me ook niet handig,dat kan altijd nog,toch??Zorg goed voor elkaar !! Het gaat jullie goed ,morgen gezond weer op en optijd rusten xxxx

  2. Wilma

    Hallo Johannes en Henk,

    Wat en geweldig avontuur gaan jullie beleven. Super.
    Ga jullie elke dag volgen!
    En Johannes, de vorige keer hebben de kaarsjes goed geholpen dus graag een herhaling , als dat kan!!!!!
    Heel veel plezier en succes jullie samen.

  3. Ton

    Johannes en Henk, met belangstelling volg ik en lees juliie Camoni del Sureste. Het roept voor mij heimwee op naar mijn pelgrimsroute Camino Frances die ik in 2012 heb gewandeld. Moge de blessures die je nu hebt opgelopen niet op wegen het gevoel en de beleving tijdends juliie wandeltocht.
    Hasta luego, ueo passa un buen dia.
    Ton

  4. henrie Jacobs

    hallo mannen, wat een feest van herkenning. Veel succes en beterschap met de knie.
    zelf ga ik iin september vanuit Santiago naar Fisterra en via Muxia weer terug naar Santiago. Zo blijf ik lekker in het caminogevoel. Ook dankzij jullie. Buen camino y hasta pronto!! Henrie Jacobs

  5. Ton

    Johannes en Henk, ik zie het weer helemaal voor mij, wandelen naar Santiago, als ik julllie indrukken lees sluit ik mijn ogen en ziie mijzelf terug als camino in 2012.
    Het is geweldig, dit gevoel, indrukken en beleving.

    Si Camino volane sobre los caminos, saludas Tonnelados

  6. Martijn

    Dag pap en Johannes,
    Fijn om jullie zo te kunnen volgen en geven de foto’s er een prachtig beeld bij. Gelukkig gaat het goed met de knie! Geniet van jullie reis!
    Groet, Martijn

  7. Esther

    Hoi pap en Johannes, leuk om jullie op deze manier te kunnen volgen. Mooie foto’s! Hopelijk gaat het vanaf nu goed met de geblesseerde knie en kunnen jullie volop genieten van de mooie uitzichten, tapas en het Spaanse leven op straat! Liefs

  8. Mattijs

    Hoi Johannes en Henk!

    Mooi Blog! Leuke foto’s ook! Zal proberen jullie op de ‘kaart’ te blijven volgen.
    Geniet van het Spaanse leven!

  9. lidaevanaki

    Hallo Henk& Johannes
    Knap hoor!! Genieten van jullie reis en tot snel. Gro lida

Reacties plaatsen niet mogelijk.