Vandaag voor het eerst op camino Franches

dag 29 – 23 juni

Vanaf het vertrek lichte motregen. Een fenomeen wat ik nog niet had meegemaakt, gelukkig was het rond de klok van negen over en steeg de temperatuur naar een acceptabele hoogte.
Na enig klimwerk ging het vandaag grotendeels naar beneden zodat ik er flink de sokkenloper  in kon zetten.

fotoAl zingend ging ik over de nog te maken 50 km grens heen. Wat overmoedig want mijn goede humeur werd weer eens genadeloos ondermijnd. Ik had namelijk een pijl gemist en daarmee 4 km extra moeten lopen 2 heen en 2 terug. Natuurlijk overkomt dit alleen maar berg af zodat de weg terug geklommen moest worden. Jammer want mijn voorsprong die ik had door als eerste te vertrekken uit de Albergue ging hiermee volledig verloren.

Ik had gisteren een plannetje gemaakt, om er vandaag 28, en morgen en overmorgen 20 km te lopen zodat ik donderdag rond de middag met 2 relatief makkelijke laatste dagen fit in Santiago te kunnen finishen.

In Melide komen de Primitievo en de Franches bij elkaar en werd het ook drukker, opvallend daarbij is dat er veel jongelui de Franches lopen. Een andere constatering is, de paden en wegen zijn van uitstekende kwaliteit, en slingerd door het landschap met pelgrims voor en achter je. Ook bars en Albergues zijn er in overvloed. Leuk is de vele internationale pelgrims die je passeert of jouw voorbij komen. Sommige kijken strak voor zich uit met het einddoel duidelijk in gedachte, andere reageren op je vragen en het eerste dat aan de orde komt, waar men vandaan komt en waar men gestart is.

Ik slaap nu in de municipal Albergue van Ribadiso alwaar men 72 bedden te verdelen heeft die staan in twee slaapzalen. Het zal mij benieuwen hoe het gaat bevallen na de vrij rustige slaapgelegenheden de laatste vier weken.

Twee dagen lopen nog en Santiago is bereikt.

3 gedachten over “Vandaag voor het eerst op camino Franches

 1. Mariet en Frans

  Nou Johannes missie geslaagd met een rugzak vol mooie herinneringen en een voldaan gevoel, een hele prestatie. Proficiat.Tot ziens in de Beatrix straat.

 2. Jo Gruijters

  Johannes,

  Wanneer de dit leest ben je misschien reeds in Santiago de Compostela gearriveerd. Geniet van de nog resterende dagen aldaar en moge de tocht je weer nieuwe inspiratie/wijsheid gebracht hebben op je verdere levenspad. Al je mooie verhalen die vernemen we in een later stadium wel.

  Een vraag, de Albergue in Ribadiso, dat is waarschijnlijk die aan het water bij het mooie bruggetje??.
  Zo ja, daar hebben Frans en ik in 2013 en mijn zus en ik in 2010 ook overnacht, heel bijzonder.

  Nogmaals, geniet en verder een goede reis straks weer naar Bakel naar de veilige thuishaven.

  Gr.

  Jo

Reacties plaatsen niet mogelijk.