Lugo een bijzonder mooie stad

dag 27 – 21 juni

Toen ik vanmorgen om half zeven uit Castroverde vertrok opweg naar Lugo, was het wat mistig maar na anderhalf uur trok deze op en was het weer een strak blauwe lucht en genieten van het landschap.

Galicië is meer heuvelachtig dus van echt klimmen is geen sprake meer. Wel op en neer door echte Galicië dorpjes, met blaffende honden en verder weinig mensen op of in de straten. Vandaag heb ik ook weer de eerste graanvelden gezien met rogge, weliswaar geen grote percelen, maar zoals je kunt verwachten, een streek van kleine boeren. Ook ben ik twee herders met schaapskuddes tegengekomen, opvallend was de kleine lammeren die hier nog bij waren.
Uiteindelijk kwam ik in een feestende stad terecht waar vrijwel iedereen in Romeinse klederdracht was uitgedost. Buiten in de straten is het een grote braderie met middeleeuwse steil van braden en bakken, aan groet katrollen hangen de beesten te garen boven het vuur, regelmatig wordt er dan een stuk afgesneden, en daar waar de behoefte is opgediend. Een grote eet en drinkpartij.

Ik zit op dit moment IMG_0096mijn verslag te tikken midden in het middenschip van de koele kathedraal. Weg van alle feestgeruis. Op de achtergrond speelt het orgel en ergens in deze immens groet kerk wordt er op dit moment een mis opgedragen.

Honderd en zeven km ben ik nog verwijderd van Santiago, vier of vijf dagen schat ik in. Ik wil redelijk fit aankomen om dan nog een of twee dagen te genieten van Santiago. Janet heb ik vanmiddag gevraagd te kijken naar wanneer en vanwaar ik in het komende weekend terug kan vliegen.

Morge meer, morgen verder.