De camino Franches heeft ook zijn charme

dag 30 – 24 juni

Met nog een dag te gaan komt het einde steeds korter bij. Alle denkbare nationaliteiten ontmoet je op de camino Franches. Opvallend zijn de vele Duitsers maar ook uit de Afrikaanse landen zijn met vele vertegenwoordigd. Aan gespreksstof dus geen gebrek.

foto 2Het is onmogelijk om op dit laatste stuk nog verkeerd te lopen om de doodeenvoudige reden dat het niet alleen het druk belopen pad maar ook de vele pelgrims voor en achter, er voor zorgt dat je op de goede weg blijft. Eveneens zijn de bars en restaurants onderweg ruimschoots aanwezig en hoef je je geen zorgen te maken dat honger en/of dorst je zullen overvallen.

Het lopen gaat bijna vanzelf omdat je steeds aanspraak hebt of je jezelf kunt richten op je voorganger(s). Wat dat betreft had ik vandaag wel door kunnen lopen tot Santiago, maar het leek mij beter om morgen in de loop van voor de middag aan te komen.

En daarover morgen meer.