Altijd bijzonder “Aankomen” !

dag 31 – 25 juni

Vandaag moest het gebeuren vandaag zou ik Santiago bereiken. Ondanks dat ik met mijn loopmaatje had afgesproken om om zes uur op te staan en om uiterlijk half zeven te vertrekken, was er in de Albergue om half vijf volop bedrijvigheid.

Het lijkt op zo’n laatste dag, dat iedereen vol spanning zit en zenuwachtig is. Dus van slapen kwam niet veel meer met het gevolg dat ook wij als een van de laatste om kwart over vijf langs het bed stonden. Zo kon het gebeuren dat wij in de pikdonker vertrokken richting Santiago.

Al snel ging het het bos in en het was een kwestie van de lichtjes blijven volgen en voorzichtig lopen zeker op de oneffen paden. Na een half uurtje werd het langzaam licht en was het een bijzonder gezicht om de stoet in lichte mist door het landschap te zien kronkelen, sommige fit met een stevig tempo maar ook pelgrims die het echt moeilijk hadden en strompelend haar of zijn weg gingen. Ons eerste kopje koffie kochten wij om half acht wat goed smaakte samen met een homp brood en wat beleg wat nog in de rugzak zat.

Ons tempo lag behoorlijk hoog omdat wij geen enkele fysieke klachten hadden, met het gevolg dat wij Santiago al rond de klok van negen op afstand zagen liggen, en nauwelijks anderhalf uur later stonden wij voor de kathedraal. Mijn einddoel van de camino 2015 was hiermee bereikt.

Nadat wij geprobeerd hadden om een bed te krijgen in het groot seminarie, wat overigens mislukte omdat alles al gereserveerd was, hebben wij de formaliteiten afgewerkt betreft het compostoliaat en kreeg ik zelfs een extra certificaat omdat ik drie camino’s in een keer gemaakt had. Een fenomeen wat voor mij nieuw was.

Ons bed de komende twee nachten is het klein seminarie alwaar wij een singel-kamer hebben betrokken om eens lekker uit te kunnen slapen en verzekerd te zijn van geen gesnurk.
Vanmiddag hebben wij een heerlijk terrasje gepikt met de groep (internationaal gezelschap) waarmee ik de laatste tijd mee heb opgetrokken, en vanavond hebben wij het plan opgepakt om met vijven gaan te eten in een van de vele eetgelegenheden hier in Santiago. Een Spaans stel, een Fransman, een Koriaanse en ik. Die Spanjaard weet wel waar en wat er lekker is zo is al eerder gebleken.

Vanmiddag heb ik Annie gebeld en het was fijn om haar weer te horen en ik zie uit naar het weerzien in Nederland. Zaterdag vlieg ik op Dusseldorp dankzij onze Janet die het ticket zoals gewoonlijk weer voor mij geregeld heeft. Verder ben ik enorm veel dank verschuldigd aan Han van onze Karenze die zorgde voor een perfecte weergave van mijn verslagen de laatste weken. En natuurlijk wil ik Inge niet vergeten die samen met haar moeder de zorg van de schapen heeft behartigd al die tijd.

Alles is prima verlopen na wat kleine fysieke klachten in het begin heeft de tocht mij gebracht waar ik op gehoopt had.
Maar, eigenlijk had ik niet anders verwacht met zo’n geweldige achterban en zo’n fijne reacties op de site tijdens mijn pelgrimstocht waar ik op menig moment ook een kaarsje heb laten branden voor al deze trouwe volgens !

Nogmaals DANK JULLIE WEL ! .
Komende week wil ik nog afsluiten met een evaluatie op papier.

2 gedachten over “Altijd bijzonder “Aankomen” !

  1. Margon

    Fijn dat het weer allemaal bijzonder goed is gegaan en nu weer lekker naar Bakel!
    Tot snel! X

  2. janet

    Hoi pap.
    Gisteren hebben we je weer thuis mogen verwelkomen. We hebben genoten van je verhalen op deze site en gisteren dus ook live. Prachtig dat je dit in goede gezondheid, met een sterk lijf en een dosis doorzettingsvermogen hebt kunnen volbrengen. Het is je gegund! Geniet nog lekker na en wij krijgen vast nog een fotopresentatie! Ik verheug me erop! Liefs!!!

Reacties plaatsen niet mogelijk.