Voor de eerste keer gezwicht voor snurken

dag 28 – 22 juni

Om vijf uur stond ik vanmorgen langs mijn bed om te vertrekken, nadat ik op zijn minst gezegd al 10 keer het voornemen gemaakt had omdat er onder mij een Spaanse pelgrim lag te snurken zoals bijna niet voor toestellen is. Halverwege de nacht, toen ik vertwijfeld langs mijn bed stond, was het notabele zijn maat die mij een paar oordopjes aanbood, die uiteindelijk ook niet hielpen het euvel op te lossen.

Zo kon het gebeuren dat ik in het stikdonker door de straten van Lugo dwaalde om de eerste gele pijl van de camino weer te ontdekken. Na een klein stukje fout te zijn gelopen was het de plaatselijke politie die mij uit de brand hielp en de goede richting wist aan te geven.
Het feestende en carnavalachtige in ruste Lugo achterlatend ging het al snel in de mist het buitengebied in en waren de eerste 12 km saai. Niet alleen omdat het mistig was maar ook omdat het steeds over asfalt wegen ging. Op het moment dat ik het asfalt verliet en door de typische Galicische wandelpaden werd geleid kwam de zon zich melden waarna de mist ook in no time verdwenen was en ik weer kon genieten van Galicië.

Na ongeveer 25 km tref ik op een ingelaste pauze een Koreaanse dame Hyum Sook Kim genaamd, waarmee ik de dag verder heb doorgebracht. Ze woont in Bonn (Duitsland) en kan goed Duits, zodat wij redelijk goed kunnen communiceren. Uiteindelijk hebben wij samen gekookt en hebben afgesproken morgen samen verder te trekken.

Het zal mij benieuwen hoe het zal vergaan op de camino Franches waar wij morgen na 15 km zullen arriveren. Het zal wel drukker worden, maar ik ben er op voorbereidt, het zal mij deze keer niet gebeuren dat het als een koude douche overkomt.

Ongeveer 70 km ben ik verwijderd van Santiago, zoals het er nu uitziet zal ik donderdag finishen
Morgen verder morgen een nieuw verslag…..

Een gedachte over “Voor de eerste keer gezwicht voor snurken

  1. Frans van Baars

    Weer een bijzondere tocht kun je morgen toevoegen aan den krans van gelopen camino’s. Veel van deze tocht, met name vanaf Oviedo, was een mooie herinnering en heel herkenbaar. Geniet van je aankomst en een paar dagen eraan toegevoegd kan als de kers op de taart worden beschouwd. Als je van een heerlijk glas Sangria wilt genieten ga dan naar Cafe Restaurante ‘Botafumeiro’ in de Rua Azabacheria, dichtbij de kathedraal. Benieuwd naar jouw verhalen naast dat wat je al geschreven hebt. Voor de komende dagen alle goeds en een behouden terugreis naar jouw gezin in Bakel.
    Frans

Reacties plaatsen niet mogelijk.