Warm maar wel genoten

Zes uur zou het mogelijk zijn om een kop koffie en een broodje te nuttigen maar degene die de keuken moest openen kwam pas tegen half zeven binnenwaaien.

foto3Nadat wij onze (Spaanse) ontbijt genuttigd hadden gingen wij op pad. Gelukkig waren wij vrij snel de stad uit op de camino zodat wij, conform ons plan, in de vroege morgen onze meters konden maken.

Al spoedig liepen onder een onbewolkte hemel over Via Verde (een tracé waarop vroeger een treinspoor liep) in een rechte lijn richting Yecla met de hoop om daar ons volgende bed te treffen.

Wat wij te zien kregen was een constant wijds landschap hoofdzakelijk afgewisseld met olijfvelden en wijngaarden. Maar ook honderden ha gerst, tarwe en haver welke al duidelijk aan het rijpen waren en die, naar verwachting binnen enkele dagen geoogst kunnen worden.

De sporadische (dennen) bomen vielen op door hun prachtige vorm. Ook zijn wij langs talrijke vijgen, mango en sinaasappelenbomen gekomen wat toch bijzonder te noemen is. Kortom, het was genieten en daar was het tenslotte om begonnen.

foto1

Onze plannen zoals iedere 2 uur een korte pauze eerbiedigend, mogen wij concluderen dat de knieblessure zeker niet is verergerd wat hoop geeft voor het vervolg.

foto2

Om 12.00 uur gestopt met een temperatuur van ruim 30 graden na ruim 26 km in Yecla en onze intrek genomen in hotel Avenida tegen een gereduceerde pelgrimsreis van €20,- p.p.
Uitgebreid “menu del dia” van €9,- met onbeperkt drinken. Een belevenis die de moeite waard is.

Morgen blessurevrij verder?
Dat zien wij morgen wel weer.

 

 

 

7 gedachten over “Warm maar wel genoten

  1. Inge

    Heey pap en Henk,
    Wat heerlijk om jullie verhalen te lezen, en met die skitterende foto’s is het compleet!!! Wat zullen jullie genieten!!!! Verstandige beslissing om die verplichte pauzes in te lassen!! Komt goe met het knietje….! Heel veel succes en plezier gewenst vanuit stippend!
    Dikke X

    1. henrie Jacobs

      hallo mannen,
      wat een verschil met mij vorig jaar in maart, geen bloei maar toch ook zo warme dag gehad toen. Mooi om de foto’s te zien. Op naar de volgende herberg met een mooie tocht in het vooruitzicht!
      Succes en doe het rustig aan, ik geniet mee met jullie!! Henrie

  2. pvanderijt

    Henk en Johannes: wij hopen dat jullie blijven genieten van deze unieke trip: wij wensen jullie alles wat nodig is om het tot een goed einde te brengen: heel veel succes, jullie zijn kanjers!!
    Annie en Piet Deurne

  3. Ome Martin en tante Mien

    Hallo wandelaars!! Ga zo door! hartelijke groeten. Prachtige foto`s!! o Martin en t Mien

  4. Janet

    Ola Pap en Henk,
    Ben weer onder de indruk van de verhalen en prachtige plaatjes. En een tikkie jaloers…wie weet…tegen de tijd dat ik tijd over heb… Haha!
    Luister naar je lichaam, dan gaathet vast lukken.
    Wij staan hier stil en jullie zijn straks weer zooooooveel rijker! De ervaringen passen waarschijnlijk niet eens in jullie rugzak, dus koester ze en sla ze op op jullie harde schijf! Trots! Zoen!

    1. johan engelhart

      hallo Henk en Johannes,
      “Warm maar wel genoten”,
      Goed gekozen titel die door mooie foto’s wordt ondersteund.
      Vooral die foto met die schaduwpelgrims met die lange benen die symbool kunnen zijn
      van de lange weg die nog te gaan is maar ook dat je met je hoofd al bij het volgende doel kunt zijn.
      Goede reis naar dat verre doel en beterschap i.v.m de knie van Johannes.
      (Als sportmasseur wil je natuurlijk weten wat er precies aan de hand is.)
      Bedenk voor onderweg de woorden van Bertold Brecht
      “Als je even stilstaat is dat een hele vooruitgang”
      Groeten,
      Johan Engelhart

  5. Jo Gruijters

    Johannes en Henk,

    Wij (Frans van Baars en ik) zijn vorige week woensdag 29 mei teruggekeerd uit Spanje (Camino Primitivo), 1e week zeer slecht weer, 2e week zon en droog, mooie, maar wel een bijzonder zware tocht, gezien de weersomstandigheden, maar het hoort erbij.

    Ik hoop dat jullie SAMEN een mooie tocht mogen beleven en SAMEN het tot een goed einde weten te brengen, maar dat gaat lukken.
    Het allerbeste, groetjes van Jo Gruijters uit Helmond.
    (P.S. Johannes, nog bedankt voor de getoonde belangstelling tijdens onze Camino)

Reacties plaatsen niet mogelijk.