Gelukkig vandaag vlakker

Ondanks pijnlijke knie redelijk goed geslapen. Bij nader inzien was de etappe van gisteren een ware beproeving. Henk liep op zijn tandvlees en Johannes heeft het moeten bekopen met een blessure. Wij hebben daarom afgesproken om dit soort fouten niet meer te maken.

foto1

Kwart over zeven vertrokken onder een strak blauwe hemel. De eerste 6 km gingen voornamelijk over industrie terreinen met hoofdzakelijk marmer win fabrieken met op de achtergrond vulkanisch gebergte waarop vrijwel niets groeit, alleen sporadisch brem en verschillende wilde bloemensoorten maar onvoldoende om b.v.schapen te laten grazen. Heel af en toe zagen wij enkele olijfbomen of een kleine wijngaard met druiven.

De laatste 12 km gingen over een,langzaam steigende rivierbedding, waar nog enige vegetatie groeide omdat door het laagste gedeelte water stroomde. Over het algemeen goed te belopen. Ook zijn wij enkele keren via stapstenen overgestoken wat herinneringen opriep van “Via de la Plata” vorig jaar.

De route is goed aangegeven met gele peilen zodat het zoeken naar het juiste pad tot nu toe vergemakkelijkt mits wij geen peilen over het hoofd zien. Andere pelgrims hebben wij nog niet getroffen wat aangeeft dat het een eenzame camino is. Opvallend is wel de belangstelling die wij hebben van passerende auto’s wanneer wij met onze rugzak door een stad of dorp komen. Vier keer stopte er vandaag een auto en die spontaan belangstelling toonde of aangaf zelf al eens onderweg te zijn geweest.

foto2

In Novelda werden wij aangesproken door een politieagente die ons naar Paco Serra (een advocaat die de camino een warm hard toedraagt)zijn kantoor in de stad Novelda, die achtereenvolgens onze Credencial van een stempel voorzag.

Vandaag geen lange etappe om de blessure rust te geven en. Morgen zien wij vol vertrouwen tegemoet.

Henk en Johannes

3 gedachten over “Gelukkig vandaag vlakker

  1. maarten thijssens

    hallo avonteuriers, al het begin is lastig maar dit zal snel gemakkelijker worden.
    Met jullie conditie en mentaliteit gaat jullie dit zeker lukken.
    Johannes succes met de kleine blessure.

    Gr maarten uit riekevort

  2. Peter en Hanneke Schagen

    He mannen,

    Een beetje sof om te beginnen maar met jullie doorzettingsvermogen trekken jullie het wel. Volgens jullie foto,s is het daar beter weer als bij ons. Ik ga jullie weer volgen hoop dat je blessure snel verdwijnt. Groeten van Peter en Hanneke

  3. Puk

    hallo opa gaat het goed daar in Spanje? is het lekker zonnig ?.
    met mij gaat het goed. en ik heb goed nieuws ik ben kampioen geworden met hockey!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
    heb je onderweg ( in Spanje ) al bijzonderen dieren gezien ?. is oma nou alleen thuis ?
    ik moet je niet te veel vragen stellen want je moet morgen vroeg op. of ben je nog aan het wandelen?.
    ik heb met hockey de eerste wedstrijd 1 3 veloren en ik had de eenigste kool.gemaak.t en met de tweede wedstrijd had ik 3 koolls gemaakt. en in totaal zijn het 4 kools
    en nog veel plezier ssssssssssssssssssssssuuuuuuuuuuuuuuuuuuccccccccccccccccceeeeeeeeeeeeeeeeesssssssssssssssssss liefs………….puk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! doei

Reacties plaatsen niet mogelijk.