Wederom een valse start

Gisterenavond een heerlijke menu del dia gegeten in de binnenstad van Alicante. Het hoofdgerecht was een paella (Spaanser kan het niet).

Omdat wij gisteren de binnenstad al hadden bezocht en daardoor de route al voor een groot gedeelte hadden gelopen, hadden wij op advies van de receptioniste van het hostel een verkorte route ingekleurd. Zo kon het gebeuren dat wij zo’n 7 km verkeerd gelopen hebben en wij de eerste gele pijl pas om 9 uur hadden terwijl wij om half zeven gestart waren. Het lijkt wel traditie te worden om fout te lopen bij de start.

foto1
Het weer zag er in eerste instantie ook dreigend uit. Er vielen in het begin zelfs enkele druppels. Maar gelukkig klaarde het op en werd het warm met een behoorlijke wind wat erg plezierig was.

Het werd ook een bijzondere mooie tocht, van uit zeeniveau langzaam naar 800 meter met het nodige klimwerk.

foto2

Ondanks dat wij ons aan de voorgenomen afspraak hebben gehouden door iedere 2 uur een pauze in te lassen en met beleid te lopen ging het rond 12 uur mis met de knie van Johannes en zin de laatste 15 km noodgedwongen in een slakkengang afgelegd. Positief is dat het niet erger werd en dat geeft hoop voor morgen.

Uiteindelijk zijn wij, na 36 km gestopt in Monforte del Cid en daar een hotelletje genomen. Morgen gaan wij voor een korte etappe en moeten wij afwachten hoe het zal gaan.

Dus alle hoop op morgen