Men moet van alle markten thuis zijn!

dag 12 – 6 juni

Ik ben spontaan tot schoenmaker gebombardeerd. Door de aanhoudende hitte van o.a. de grindwegen en het asfalt zijn mijn zolen aan het loslaten. Bij gebrek aan een schoenmaker en het feit dat het zaterdagavond is heeft mij voor voldongen feit geplaatst dat ik zelf de vindingrijke trukendoos open heb moeten trekken.

fotoDoor zelf lijm gekocht te hebben in een of andere klussenwinkel, heb ik zojuist zelf mijn schoenen geplakt. Door eerst met de tandenborstel de delen zo goed mogelijk schoon te maken (zonder zeep) , laten drogen en vervolgens gelijmd en gaat dit hopelijk het gewenste resultaat op leveren. Ze staan inmiddels onder twee tafelpoten om er de nodige druk op te zetten tijdens het harden van de lijm. Over enkele uren weten wij meer.

Van morgen om 7 uur vertrokken vanuit het klooster. Koffie in de bar voordat wij de stad uit liepen. De hele dag ging het vandaag over de zogenaamde meseta. Allemaal graanvelden van honderden ha groot, afgewisseld door af en toe een erwtenveld, waarvan de grote ook niet in te schatten is. Ook zagen wij behoorlijk veel pas ingezaaide zonnebloemen van eveneens onschatbaar grote percelen.

fotoNa 14 km hebben wij ons stokbrood met worst genuttigd, vergezeld van wijn. Volgens mijn maat een goeie combinatie en Spaanse gewoonte, dus heb ik mij daarvoor over laten halen. 6 km verderop, het was inmiddels half een, hebben wij een kopje koffie gekocht en een cerveza, eveneens op advies van Jorge. Half drie waren wij uiteindelijk in Villalon de Campos waar wij weer een prachtige Albergue mochten betrekken, en weer waren wij met z’n tweeën, ofschoon men ook hier 14 bedden hebben. Alles navenan ; huiskamer met  bankstel en grootscherm TV scherm, twee grote eethoeken, keuken met volop voorraad, wasmachine enz. enz. Kortom een echte aanrader. 5 EUR zijn de kosten voor al deze service. Vanavond dus samen met de  Catalaan (zwaar Barcelona-supporter) naar Barcelona – Juventus kijken met een glas vino!

Inmiddels ben ik 11 dagen aan het lopen. De lichamelijke ongemakken zijn voor het grootste gedeelte getackeld. 281 km is de totaal afgelegde afstand tot nu toe. Nog geen druppel regen gehad, de laatste 3 dagen ‘s morgens licht bewolkt maar de zon wist dit in no time teniet te doen en zorgde dat het om 9 uur weer helder blauw was. Kortom het gaat goed !

fotoOver een paar dagen kom ik op de camino Franches en ben ik benieuwd hoe het met de drukte zal bevallen. Op dit moment ben ik verwend door in totaal 5 pelgrims getroffen te hebben, volop albergues welke alle vrijwel ruim nieuw en super schoon zijn.

Maar het komt zoals het komt. In de verslagen zal ik het blijven melden.