Onbekend maar zeer mooi….. Medina de Rioseco!

dag 11 – 5  juni

Vandaag 24 km naar Medina de Rioseco en onze ( Jorge en ik ) intrek genomen in een voortreffelijke Albergue in een klooster van Clarissen. Met vrijwel alle denkbare faciliteiten, een volledig ingerichte keuken inclusief diepvries en magnetron maar ook een wasmachine voor alles eens lekker fris uit te wassen. Wat extra opvalt zijn de heerlijke frisse bedden, letterlijk volledig onder de witte lakens vanavond. Er zijn 18 bedden voorradig en wij zijn de enige gasten.

IMG_0037Terwijl ik mijn verslag zit te maken is mijn maatje bezig om een grote pan paella te maken nadat wij gezamenlijk inkopen hebben gedaan.  Steeds krijg ik tussendoor opdrachten om te assisteren zoals mosselen uit de schelp halen, stokbrood snijden en knoflook hakken. Maar hij is en blijft de meesterkok, en geloof maar, zo meteen is het smullen.

Voor wat betreft de wandelingen vandaag, voor half zeven waren wij aan het lopen en de eerste uren werd er een goed tempo onderhouden om voor negen uur aan het eerste onweerstaanbare kopje koffie te kunnen zitten. Het ging weer langs hoofdzakelijk heuvelachtige graanvelden over de welbekenden grindwegen. Ook waren er talrijke windmolens waar wij langs kwamen. Het lijkt wel of alles hier in het groot moet ik denk dat er steeds minimaal 200 in beeld waren.

Niks of niemand kwamen wij verder tegen alleen heel in de verte zagen wij af en toe een auto rijden over de verharde weg. Na de koffiepauze brak mij het hoge tempo van het begin op en kon ik met geen mogelijkheid het tempo volhouden dat aangegeven werd door Jorge. Rond de klok van 12 waren wij op de plaats van bestemming.

fotoInmiddels heb ik gegeten en ben ik er nog maar eens voor gaan zitten op een terrasje midden de de Prachtige stad Medina om mijn verhaaltje af te maken. Met een hele mooie grote Santiago Kathedraal en nog een aantal bouwwerken ervaar ik dit tot de  mooiste plaats tot nu toe! Jammer dat mijn fototoestel het begeven heeft en dat ik alles met mijn mobieltje moet fotograferen. Voor de geïnteresseerde, het is zeker de moeite waard om deze plaats in de toekomst te gaan bezoeken met zijn talloze musea en bijzondere gebouwen.

Morgen staat een tocht van 28 km op het programma en wordt eveneens weer op terug gekeken.