Veel klimmen, maar onvergetelijk mooi!

dag 5 – 30 mei 2015

Vroeg wakker, douchen en om kwart voor zeven trok ik de branddeur van de sporthal dicht en ging op zoek naar een bar voor de gebruikelijke kop koffie-american. Zeven uur ging ik richting het hooggebergte van “Siërra De Guadarrama”, een ruig natuurgebied.

Grotendeels over oude Romeinse wegen welke soms ruig steil omhoog, mijn stok was een welkome knecht in deze klimpartijen. Ook had ik nogal eens te maken met grind en zandpaden, in ieder geval de hele dag geen asfalt. De hele route door grote oude dennenbossen maakte de tocht bijzonder en schaduwrijk met prachtige vergezichten.

fotoOpvallend is dat ik vandaag weer geen pelgrims gezien heb, onbegrijpelijk temeer omdat men er alles aan gedaan heeft om de camino “De Madrid”, welke ik op dit moment aan het lopen ben,  behoord tot de absolute top.

Na ruim 9 km klimmen was ik rond 11 uur op het hoogste punt van de Puerto de la Fuenfria. 1796 meter, hier is ook de provinciegrens van Madrid en Castilla y Leon. De afdaling die volgde was bijzonder, onder de bomen waardoor de zonnestralen steeds garant stonden voor prachtige effecten was het genieten met als gevolg dat je de vermoeidheid nauwelijks voelde.

De finish lag vandaag in de stad Segovia waar ik mijn intrek heb genomen in een Hostel. Nauwelijks 200 meter van de enorm mooie en bekende kathedraal van Santa Maria met zijn 18 kapellen. Ook het Romeinse aquaduct met een lengte van 818 meter is het belangrijkste Romeinse burgerwerk werk in Spanje. Gebouwd zonder het gebruik van mortel te hechten de 25.000 granieten blokken waaruit, bereikt het 29 meter hoog.

Op dit moment bevindt ik mij in een van de gezellige straten met een heerlijke pot cerveza met  live muziek op het aansluitende terras. De bedoeling is om zo dadelijk mijn bedje op te zoeken om morgen weer fit aan de volgende etappe te kunnen beginnen.