Vandaag gestopt na 15 km

dag 4 – vrijdag 29 mei

Na 15 km kreeg ik de mogelijkheid om te slapen in een sporthal te Cercedilla. Na behoorlijk klauterwerk en de gemaakte hoogte meters alsmede de onduidelijkheid wanneer de volgende Albergue zich aan zal dienen heb ik daarvoor gekozen. Met de lange tocht van gisteren in de benen vond ik het verstandig om het zo op te lossen.

fotoGisterenavond laat melde zich nog een Pelgrim aan de albergue deur en die eveneens vannacht daar geslapen heeft. Het was zeer moeilijk om met hem te communiceren omdat hij ook geen letter Engels kon. Vanmorgen zijn wij gelijktijdig vertrokken en al vlug uithebt oog omdat hij een veel hoger tempo onderhield.

Vanaf de eerste minuut was het vandaag genieten, met de opkomende zon, tussen de granietblokken door het hooggebergte in. Prachtige vergezichten met sneeuw op de bergtoppen. Al snel begon het behoorlijk warm te worden zonder wind en vrijwel onbewolkt. Met rechts de “Park del Manzanaros”, een groot nationaal park wat bekend staat om zijn enorme graniet blokken. Nadat ik het bergmeer van Navacerrado rechts was gepasseerd ben ik dwars door de stad Navacerrada gelopen en doemde het “Guadarrama” gebergte op, en ben ik aan de voet, in Cercedilla, mijn tocht van vandaag beëindigd. Morgen gaan de eerste 8 kilometer steil omhoog langs een klauterpad ” Siërra de Siete Picos” genaamd, naar 1796 meter hoogte. Het zal mij benieuwen hoe dat zal gaan.

Eergisteren ben ik afgestraft na het begaan van een onzorgvuldig foutje. Ik had mijn slaapzak weggetrapt omdat ik het heet had, ‘s morgens bleken mijn voeten en benen bewerkt te zijn door “bedwantsen”. Gisteren heb ik mijn spulletjes uit gewassen en bij de apotheek zalf gekocht. Gelukkig is het nu weer aan het wegtrekken en is de last vrijwel minimaal. Een foutje, maar van foutjes leert men.

Morgen de eerste echte uitdaging, later meer hierover!

3 gedachten over “Vandaag gestopt na 15 km

  1. Marius Brzoskowski

    Ha Maatje,
    Als ik dit zo alles lees heb ik de indruk dat alles goed gaat (zelfs het ongemak).
    Aan de foto’s te zien ook een hele mooie streek waar je door wandelt.
    Bij de laatste 2 foto’s heb ik de indruk dat je door een hele bekende streek wandelt maar ik
    kan mij vergissen.
    Ga door met je verslagen zodat wij een beetje mee kunnen genieten van jou wandeling.
    Wij, Nellie en Mari wensen je heel veel wandelplezier en geniet vooral van alles.

  2. Jan Nabben

    ha,die Johannes,
    goed om te lezen dat de eerste stappen na de aftrap goed gezet zijn.
    Je zit er weer helemaal in en geniet voor 300 %, dat voelen we wel!!
    Ga zo lekker door, blijf genieten en we volgen het met belangstelling.
    Groetjes
    uit Sint Tunnis van Anny en Jan

  3. Margon

    We hopen dat nu de last van je heup verder weg blijft. Nog heel veel mooie kilometers en we wachten op nog heel veel veel mooie verhalen! X

Reacties plaatsen niet mogelijk.