Het Camino gevoel weer helemaal terug

dag 3 – vrijdag 28 mei

Om zes uur werd er door een politieagente op de deur geklopt wat gisteren ook afgesproken
was n.l om half zeven liep haar dienst af en mocht zij naar huis mits er geen Pelgrim meer in het gemeentehuis was. En inderdaad ruim voor half zeven was ik gedoucht gepakt en gezakt.
In de plaatselijke bar koffie en 2 broodjes (3 euro) verorbert en vertrokken.

Met de laagstaande zon en een helder blauwe lucht was het een bijzondere ervaring om de heuvels in te trekken. Geen landbouw alleen beweiding door overwegend vleeskoeien in weilanden met uitsluitend dor gras onder de honderden ha steeneiken.

fotoOp afstand zag men de eerstvolgende stad al liggen wat het richtpunt was met zijn uitstekende kerktoren. Ik had de indruk van een kerkske maar hoe korter ik hem naderde hoe duidelijker het was dat de schijn bedriegt, het bleek de Santa Anna Kathedraal te zijn. Ik heb daar mijn rust genomen terwijl er een mis werd opgedragen. “Dit voor een bijzondere intentie!”. Eenmaal buiten heb ik nog een kopje koffie genomen om de tweede helft van vandaag te gaan lopen.

Het was behoorlijk pittig mede door de grote afstand, wat niet gepland was maar noodgedwongen, de Albergue in Manzanares el Real is gesloten en moest ik nog eens 8 km verder naar Mataelpino alwaar een gloed nieuwe Albergue geopend is, achteraf niet erg want het lijkt wel een 5 sterren Hotel, en morgen gaat het zeer stevig omhoog, het nationaal park van de hoge Manzanares door de siërra de Guadarrama. Het beloofd een uitdagende tocht te worden met steigingspercentages tot wel 15% en alles over oude Romeinse wegen, tot een uiteindelijke hoogte van 1796 meter !

Op dit moment zit ik met een grote pot bier aan de “Centro Mayores” van het stadje. Het is negen uur en de temperatuur is dalende. Ik schat 25 graden, dus goed te hebben. Mijn knie doet het goed, alleen mijn schouders doen zeer een fenomeen waarmee ik nog nooit te maken heb gehad. Mooi zijn de reacties van de Spanjaarden over het typen van mijn verslag!

Morgen verder………………………