Een “Super start”

dag 2 – vrijdag 27 mei

Toen ik gisteren in het vliegtuig mijn iPad dichtklapte na het schijven van mijn eerste verslagje, ontdekte ik dat twee rijen achter mij Conny haar vriendin uit Stevensbeek, Marga met haar dochter Dineke zat. Wat natuurlijk de nodige hilariteit veroorzaakte, want ongewild werd natuurlijk de gespreksstof over Tars weer volop aan de orde gesteld. En wat uiteindelijk resulteerde in een gezamenlijk etentje op een terrasje in Madrid. Tenslotte onze overnachtingsplaatsen lagen nauwelijks 5 minuten lopen van elkaar af.

Nadat ik de nacht had doorgebracht in hostel “Meeting Point” in Madrid waar wij met drieën een 8 persoonskamer deelde, een Colombiaan en een Koreaan en ik, ben ik vanmorgen om 8.00 uur al vertrokken voor mijn eerste stempel op te halen in de grote kathedraal. Om 9 uur ging de deur open en kwart over negen ben ik aangelopen. Aanvankelijk om de 24 km volledig te lopen ondanks het advies om het eerste stuk met de Metro te doen. Na een uur door Madrid dwalen ben ik er toch voor gezwicht om de metro te nemen tot aan de wijk Fuencarral. Wel heb ik tijdens deze dwaaltocht in indruk opgedaan van de prachtige miljoenenstad Madrid.

fotoVanaf Fuencarral was het even zoeken om de eerste gele pijl te vinden maar toen ik deze eenmaal gevonden had was het vanaf het eerste moment genieten van een overduidelijke gemarkeerde route, waarbij bevestigd werd dat een route beschrijving overbodig is, zo duidelijk is hij aangegeven.

Geheel blauwe lucht waarin geen wolkje te bekennen viel met temperaturen van over de dertig graden begeleiden mijn eerste officiële wandeldag. Ik trof een geaccidenteerd droog landschap aan waarvan je geneigd bent te zeggen dat dit al maanden geen regen gehad heeft het enige wat groen was waren de blaadjes van de steeneiken waartussen ik vandaag de gehele dag getoefd heb. Het enige minpuntje waren de auto’s en de treinen waartussen het pad doorheen slalomde.

fotoIk ben gestopt in de moderne stad Tres Cantos en mijn intrek genomen in de kelder van het gemeentehuis waar men een kamer heeft ingericht voor Pelgrims die onderweg zijn en een slaapplaats zoeken.

Op de kamer is alles aanwezig; 3 bedden, mogelijkheid een vierde en vijfde bed te creëren, buro inclusief stoel, bankstel, moderne douche, toilet en een kast met informatie over de stad.
Natuurlijk ontbreekt eveneens de Wifi niet. Vermeldenswaardig is ook, komende nacht is er permanent politie in het gebouw omdat er een Pelgrim in huis is en aangezien alles bereikbaar is heeft men dat hier zo geregeld. Donatie is niet mogelijk omdat de gemeente dit voor passerende Pelgrims doet. De Gemeentebode bood zelfs aan een restaurant te bespreken en daar wordt ik om 8.00 uur verwacht om een menu del dia van 6 euro te verorberen met als toetje de championswedstrijd op groot scherm te bekijken. Kortom een verhaal wat nauwelijks te geloven is.

Voor wat betreft mijn fysieke problemen deze zijn nihil te noemen! Als ik eerlijk ben heb ik meer last van mijn pilsje van gisterenavond dan van andere ongemakken.

Ik heb af gesproken dat de politie mij morgen om 6 uur wekt dus de verwachting is dat ik morgen om pakweg half acht weervertrek.

6 gedachten over “Een “Super start”

 1. Joep & Annemiek van Bommel

  Hoi Johannes, we hebben je eerste berichten al met veel belangstelling gelezen. Prachtig dat je iedereen weer op deze manier op de hoogte houdt. We blijven je volgen op de landkaart, Tres Cantos is al onderstreept. Geniet van alle mooi dingen die je tegen komt. Glückauf, Annemiek & Joep van Bommel.

 2. Janet

  Hoi pap, alle succes en ontzettend veel plezier op weer een mooi avontuur. Ik zie er weer naar uit om de foto’s te zien en verhalen te lezen. Een fantàààààstische tijd daar in het Spaanseland.

 3. Anita

  Hallo Johannes,

  We hebben de eerste berichten al gelezen, mooi dat je via de meester naar de knecht gaat!
  Veel succes en wij zijn er niet bij maar toch ook wel.
  Anita xx

 4. Margon

  Fijn om te lezen dat de start top was.
  We wensen je nog heel veel mooie kilometers.
  Groetjes Herman Jan en Margon

 5. Liesje Hendriks

  Hallo Johannes, vanuit Asten wil ik jou alle goede voor onderweg toewensen en hopelijk wordt dit weer zo’n fantastisch mooie reis net als de vorige reizen. Heel veel groetjes van Liesje.

 6. M Bellemakers

  Gelukkig de site weer gevonden,het was even zoeken. Maar nu zijn we er weer bij!!Groetjes.M & M.

Reacties plaatsen niet mogelijk.