Via de Meester naar de Knecht

Op dit moment is het dinsdag 26 mei 13.00 uur, heb ik mijn stoel 25 D van Ryanair van vlucht FR 3067 ingenomen en is het wachten op vertrek met als eindbestemming Madrid.

Annie Karenze en Janet hebben naar Eindhoven gebracht en onder het genot van een kopje koffie afscheid genomen voor enkele weken. Overweldigend waren ook dit keer de vele telefoontjes, mailtjes en vooral bezoekjes tijdens de afgelopen Pinksterdagen om mij een voorspoedige en goede tocht te toe wensen.

Madrid wordt ook het vertrekpunt van mijn nieuwe tocht n.l. Camino “De Madrid”, een stukje Camino “Franches” dan Camino “San Salvador” om daarna over de Camino “Primitivo” om uiteindelijk in Santiago de Compostela aan te komen.

Waarom deze tocht ? Tijdens mijn vorige camino’s ben ik wel eens aangesproken dat wij (Hollanders) rechtstreeks naar Jacobus, de knecht, lopen en daarbij de meester (Heer) negeren.

Hetgeen ik niet goed begreep. Waarop ik mij erin verdiept heb en uiteindelijk heb gekozen voor de 135 km lange Camino “San Salvador” welke start in Leon en eindigd in Oviedo. Met als warming up “De Madrid” en als slot de “Primitivo”. (Inmiddels zijn wij opgestegen en hangen wij al ergens boven België.)

Ook heb ik gekozen om met de regelmaat mijn ervaringen op de site te plaatsen ingegeven op veler verzoek, bovendien geeft dit ook een binding met het thuisfront zeker op eenzame of moeilijke momenten.

Mijn verwachting is dat het meer een avontuur wordt dan eerdere tochten. Ik heb n.l alleen van de Primitivo een routebeschrijving en voor de rest aantekeningen welke ik verzameld heb op internet, bovendien is de kans groot dat hij grote stukken eenzaam is. Afijn het hoort er bij en mijn ervaringbagage moet dit kunnen tackelen.

Ik heb er zin in, ik ben er klaar voor.