Blij en voldaan!!!

Wat gaat er een enorme stroom van emotie door je heen wanneer zo’n camino als deze erop zit! Het mechanisme van denken en handelen vertoond haperingen, evenals realistisch redeneren. Namen, tijdsbesef en de herinnering van de ontberingen, weigeren, om in je gedachten op te komen wanneer je het plein opkomt tussen een mengelmoes van Pelgrims. Wel levens-speerpunten komen boven drijven waarin wij elkaar de ruimte hebben gegeven om deze een juiste plaats te geven.

Sms’jes telefoontjes met felicitaties doen je dan goed en helpen je op weg om weer tot de realiteit te komen. Maar ook de fijne warme gemeende reacties, op de site, hebben er toe bijgedragen om deze tocht voor ons “onvergetelijk” te maken, zelfs op momenten dat het moeilijk was, ons er doorheen heeft gesleurd. Namens ons tweeën bedankt!

Ook het laatste gedeelte over route “Via de La Plata” waren vreemd genoeg maar enkele Pelgrims. Jammer omdat wij verwacht hadden hier meerdere Pelgrims te treffen al was het maar om de ervaringen uit te wisselen. Voorlopig scharen wij dit onder het “noemer” warme weer, ook nu nog boven de 30 graden.

Tijdens onze laatste loopdag werd er weinig gezegd. Santiago zie je wanneer je uit het zuiden komt al 3 uur van te voren liggen. Mogelijk was dat de oorzaak, “het einddoel”, “morgen niet verder”. “Niet meer voor dag en dauw op pad, geen uren voor onze eerste koffie”. Maar eveneens realiseren wij ons dat het een zegen is wanneer je zo’n tocht, kunt (gezondheid) mag (thuisfront) maken. Velen zouden het willen en wij gunnen iedereen deze prachtige levenservaring.

Finisterre zit er niet meer in om de doodeenvoudige reden dat wij het na de beproeving van de laatste 7 weken wel even gehad hebben.

Lof voor de huiskamervandelagelanden (een nieuw initiatief van het Nederlands Genootshap van St.Jacob) die ons op een voortreffelijke wijze in Santiago heeft opgevangen en geadviseerd. Zaterdag verkassen wij naar Porto om a.s. woensdag in alle vroegte terug te vliegen op Eindhoven.

15 gedachten over “Blij en voldaan!!!

 1. Margon en Herman Jan

  Gefeliciteerd Johannes en Henk!! Zoals we in jullie verslagen konden lezen, was het weer geweldig! We hebben weer bijzonder genoten van de verhalen.
  Heel veel groetjes en tot snel!!

 2. Mariet en Frans

  Johannes en Henk,

  Van harte gefeliciteerd met het bereiken van deze, weer heel bijzondere, mijlpaal. De ontberingen welke jullie de afgelopen periode hebben moeten doorstaan hebben we niet terug kunnen vinden in jullie bijzondere verhalen. Het moet met die temperaturen zwaarder zijn geweest dan wij hebben kunnen lezen. De binnenkomst van Santiago zal dan ook (wederom) een bijzondere belevenis geweest zijn. Laat het goed tot je doordringen. Wij zijn diep onder de indruk van jullie prestatie. Dit heugt jullie nog lang.
  Tot ziens in een “warm” Bakel.

  Mariet en Frans

 3. Tonny en Nelly

  Johannes en Henk, gefeliciteerd met het behalen van jullie doel. Vooral onder deze omstandigheden (hitte en rugzak). Hierover kun je alleen maar kan zeggen:”Chapeaux”.
  Geniet vooral van deze laatste dagen.
  Verder wensen we jullie een goede thuisreis toe en hoop op een spoedige ontmoeting.

  Tot ziens in Nederland,

  Tonny en Nelly

 4. Lida en Henk

  Johannes en Henk,
  Van harte gefeliciteerd met het volbrengen van jullie camino, een prestatie van formaat om vol trots op jullie erelijst bij te schrijven. Wij hebben jullie van dag tot dag gevolgd en het riep bij ons weer veel herinneringen op aan vorig jaar toen we deels samen met Johannes de Via de la Plata liepen. Wel veel overeenkomsten, maar toen was het veel minder warm. Daarom petje af voor jullie beide om bij deze hoge temperaturen zo´n tocht met succes te volbrengen.

  Lida en Henk uit Rosmalen.

 5. tars

  Heren proficiat! Dagje opfrissen, nachtje goed slapen en weer rustig terugwandelen….
  Nee, alle gekheid op een stokje; respect en oprechte bewondering voor jullie prestatie. Met grote sierletters mogen jullie deze camino in jullie al zo rijke “pelgrimshistorie” bijschrijven. En niet de makkelijkste, maar uit de prachtige verslagen op te maken volgens mij wel een van de mooiste. Geweldig zoals jullie o.a. de hitte hebben getrotseerd om het ultieme (eind)doel te bereiken. En op eigen kracht: geen fiets onder de kont en zoals het zich laat aanzien vrijwel geen hulp van boven, hoewel ik hen hiertoe meerdere malen verzocht heb…. (Ik denk dat die heiligen in verband met de extreme omstandigheden al lang op het terras in Santiago zaten). Geniet ook nog van Porto, vergeet niet van de laatste dagen verslagen op de site te plaatsen en kom vooral veilig thuis woensdag.
  Dan drinke we d’r inne op!
  Tars en gevolg

 6. Tiny Beckers

  Johannes en Henk, Proficiat met het volbrengen van deze zware tocht.
  We hebben samen met jullie genoten , fijn dat er zo’n site is , dat we mee kunnen genieten .
  Ja, de warmte maakte het niet gemakkelijk , dat hebben we meermalen gehoord.
  We wensen jullie een veilige thuis-reis en hopelijk komt er nog een volgende keer.
  Groetjes uit De Rips van H.K. Kring D’n Blikken Emmer .
  Tiny Beckers- voorzitter.

 7. Betsy en Theo Boeijen

  Henk en Johannes van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie einddoel Santiago de Compostella !
  Wij weten ook wat dit voor jullie betekent, het moment dat alle emoties los komen. Maar dat mag ook. Het is een enorme prestatie. Je zult het gisteren zeker al gevierd hebben! Goede terugreis gewenst en we horen jullie verhalen nog wel. Groetjes Betsy en Theo

 8. Jo Gruijters

  Johannes en Henk, Proficiat!!!!!, na 6 weken lief en leed gedeeld te hebben, onder extreem warme weersomstandigheden zal het nu lijken om wakker te worden uit een mooie droom, en weer terug te keren in het “alledaagse” leven van vandaag. Geniet nog van de dagen in Santiago de Compostela en Porto en een goede terugreis naar jullie veilige thuishaven. Groetjes vanuit Helmond

 9. Hetty

  Goh mannen,
  wat geweldig dat jullie het doel bereikt hebben, en zeker onder de beschreven
  omstandigheden. Diep respect.
  Hopelijk kunnen jullie nog een paar dagen op een rustige manier genieten
  van het mooie weer en de omgeving en dan…..woensdag voet zetten op Eindhovense grond,
  waar, volgens de voorspellingen, het kwik ook lekker zal oplopen.
  Nogmaals hele dikke proficiat, en misschien nog eens tot ziens, Hetty

 10. Gerard en Elly

  Hallo Johannes, proficiat met deze geweldige prestatie. We hebben met je meegeleefd onderweg, het moet indrukwekkend geweest zijn, ondanks het warme weer. Deze wandeltocht kun je weer bijschrijven bij jouw lijst. Geweldig, geniet er maar van. Nu even acclimatiseren in Santiago en dan weer veilig naar huis. Het zal wel even wennen zijn om weer in het gewone ritme te komen. Bedankt voor je verslagen en veel succes met je volgende tochten zowel met de fiets als te voet.

 11. Betsy van de Mortel

  Johannes en Henk, Van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie. Weer een bijzondere ervaring rijker!

 12. johan engelhart

  Beste Henk en Johannes,
  Geweldig wat jullie gedaan hebben en waarschijnlijk nog meer wat jullie beleefd hebben.
  Ook moet ik johannes complimenteren met de mooie beschrijving van de tocht en ben ik verder
  benieuwd naar de resterende verhalen en de schetsen van henk
  Per vergissing heb ik mijn reactie op jullie aankomst op 8 juli gezel.daar kunnen jullie de rest van mijn reactie lezen.Wel thuis en groeten,
  Johan

 13. piet

  Wat een prestatie en wat een avontuur! Complimenten vanuit Venlo waar ik dagelijks jullie vorderingen volgde. Met een volhardendheid om jaloers op te worden. Geniet samen nog maar enkele dagen in die betrekkelijke rust voordat jullie woensdag naar Nederland terug vliegen. Nogmaals: fantastisch !
  Piet

 14. Frans Knapen

  Johannes en Henk proficiat! En bedankt dat we via deze site konden meegenieten van jullie tocht.

 15. wilbert en monique

  Wat een geweldige top prestatie en tjee wat een uithoudingsvermogen???
  Vanuit hier vaak jullie verslagen gelezen en alles op afstand kunnen volgen leuk….
  We doen jullie dit niet na en vele met ons niet denk ik zo…..
  Tjonge jullie mogen echt mega trots zijn op jezelf….
  Geniet nog van jullie dagen en vanuit Limburg een veilige terugreis.

Reacties plaatsen niet mogelijk.