Morgen Santiago!

Nog 18 km en Santiago is bereikt. Ondanks dat het vandaag (maar) dik 25 km was waren deze behoorlijk zwaar. Niet de moeilijkheidsgraad maar de omstandigheden zijn hiervan de reden. Het warme weer maar ook de hunkering naar het plein voor de Kathedraal zijn hier ongetwijfeld debet aan. Wij realiseren ons steeds meer dat de tocht die gemaakt is heel bijzonder is. Niet voor niets zien wij geen Pelgrims op de camino. Spanjaarden die wij spreken kijken verwonderd en verbaast als wij aangeven waar wij mee bezig zijn cq morgen af gaan ronden. Toch houden wij er een goed en voldaan gevoel aan over.

Betreft de wandeling vandaag, met een woord weer buitengewoon boeiend, met kleinschalige boerenbedrijfjes gevestigd in mooie typische Galiciëse dorpjes in een bergachtig landschap met veel afwisselende bossen (eucalyptusbpmen) was het wederom genieten.

Voor de tweede keer loopt Henk morgen, en ik voor de zesde keer Santiago binnen. Met de wetenschap dat het deze keer, voor ons beide, met speciale gevoelens is op alle gebied, zal 11 juli 2013 in onze herinneringen gegrift blijven staan als heel bijzonder.

Wij zien er na uit om deze ervaring morgen mee te maken. Daarover morgen meer, evenals over onze (afkick) plannen de komende week.