Weer boven de 40 km …

foto2Ondanks de warmte hadden wij na vannacht besloten om nog iets verder te gaan als …. maar daarover direct meer.

In het prachtige oude (450 na Christus) klooster van Oseira waren wij gisteren niet de enige gasten. Er was namelijk een Spaanse groep jeugdigen van ongeveer een jaar of 15 (26 meisjes en 15 jongens exclusief begeleiding) die in groepsverband gestart waren met de camino voor de laatste honderd kilometer wat recht geeft op het zogenaamde certificaat.

foto1Ondanks dat het een gedisciplineerde groep was gaven wij graag de zekerheid om hen voor te blijven voor de laatste dagen. Zeker wanneer men gewend is (zoals wij) om ‘s nachts rust in de te hebben. De enigste oplossing was dan ook een extra lange etappe te maken waarvoor wij uiteindelijk dan ook gekozen hebben. 40.3 Km was de consequentie en het eindstation was Selleda. Een Alberge in een voormalige school met 65 bedden en een voortreffelijke eigen keuken waardat men vrijwel alles kan verkrijgen tegen zeer redelijke prijzen. 4 pelgrims hebben hier vandaag hun intrek in genomen.

fotoTwee etappes zijn wij verwijderd van Santiago en wij moeten ruiterlijk toegeven dat wij ernaar uitzien, niet omdat de tocht niet gebracht heeft wat wij ervan verwachten maar alleen dat de warmte wel degelijk zijn tol geëist heeft. Iedere keer was er heimwee naar “het einde van de wereld” (Finisterre) maar deze keer is Santiago voldoende, zo denken wij.

Gebruind, enkele kilo’s lichter en een voldaan gevoel zal onze eindconclusie zijn overmorgen, wanneer wij rond de middag het plein voor de Kathedraal van St. Jacob opstappen.

10 gedachten over “Weer boven de 40 km …

 1. Pieter en Annet

  Henk en Johannes

  Nog even volhouden, ook op de camino zijn de laatste loodjes zwaar en de middelste ook hebben wij gelezen. Maar een geweldige ervaring rijker.
  We zijn heel benieuwd naar de live verhalen en de schetsen dus tot binnenkort.
  Groet Pieter en Annet

 2. henrie Jacobs

  Nog een twee dagen mooi wandelplezier, succes en bedankt voor de mooie verslagen,

  groet, Henrie

 3. Ome Martin en tante Mien

  Nog even volhouden,en dan kunnen jullie terugzien op een prachtige “pelgrims-tocht!!”
  Groetjes en goede reis! ome martin en tante Mien.

 4. Jeroen

  Geniet van de laatste km. ‘t blijft bijzonder deze lange tocht. Het waren skon verhalen en aan alle reacties te zien hebben er vele met jullie meegenoten. De trouwe lezers zullen jullie Camino gaan missen!
  Gr jeroen

 5. Ardy van Hoek

  Henk en Johannes,
  Als jullie de laatste etappes afleggen, zijn wij in het buitenland en zullen ook als jullie in Nederland aankomen ergens in Oostenrijk ‘zwerven’, alleen anders dan jullie dat doen en gedaan hebben: een super-prestatie is dat (van jullie dan bedoel ik). We hebben genoten van de verslagen en zullen hier ongetwijfeld nog meer van horen/zien.
  Geniet van de laatste dagen.
  Ardy en de rest.

 6. Piet

  Wat moet dat een heerlijk gevoel zijn zo kort voor je eindbestemming: jammer dat ik niet langs de weg kan staan om jullie feestelijk toe te juichen: maar neem gerust aan dat doe ik op afstand en met mij waarschijnlijk heel veel anderen. Geniet van het bereiken van je einddoel, na heel veel en zware inspanningen. Groots!!! Tot gauw.

 7. Joep en Mieke

  Hoi Johannes en Henk,

  We hoorden zojuist van Annie dat jullie vandaag (donderdag) om ca. 10.30 uur in Santiago zullen aankomen. Van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie ! De vlag uit chapeau ! Geniet ervan en straks een goede terugreis.

  Groetjes,
  Joep en Mieke

 8. Betsy en Theo Boeijen

  Geweldig knap gedaan. De laatste loodjes, even doorzetten en je komt aan op de eindbestemming. Knap, knap en nog eens erg knap met deze hoge temperaturen. We kunnen ons indenken dat je met deze hitte niet verder gaat lopen naar Finesterra. We zijn erg benieuwd naar je verhalen en schetsen. Geniet met volle teugen van de aankomst en alvast gefeliciteerd. Groetjes Betsy en Theo

 9. Ome Martin en tante Mien

  Dus “MISSIE”volbracht! Proficiat Johannes en Henk. We hebben genoten van jullie verslagen en hopen er nog meer van te horen.
  Tot ziens in Bakel,goede reis terug ,en de groeten aan Jacobus!
  Groeten,ome Martin en tante Mien.:-)

 10. Frans

  Er van uitgaande dat jullie vandaag, 11 juli, in Santiago bent aangekomen, wens ik jullie van harte proficiat. Geniet nog maar van wat rustdagen om dan naar Nederland terug te keren. Jullie komen dan ook in een periode waarin de temperaturen, gelukkig niet zoals in Spanje zijn, maar toch tussen de 25 en 30 gr. C. zijn, als we de voorspellingen moeten geloven…….
  Een mooi verhaal van jullie tocht en voor iedere Caminopelgrim ook heel herkenbaar. Fijn dat het zo goed is gegaan. Tot ziens en tot een wandeling in het Brabantse land. Frans

Reacties plaatsen niet mogelijk.