Genieten was het

fotoNa een rustige nacht, wij waren weer de enigste in de Alberge, trokken wij om 10 voor zes de deur dicht en vertrokken in het donker.

‘s Morgens is Henk altijd wat zenuwachtig omdat hij bang is een pijl in het donker te missen (wat in het verleden ook wel eens gebeurd is) maar met realistisch denken komt altijd alles goed, zo is ook gebleken.

foto1Na nauwelijks 700 meter asfalt werden wij al de grindweg opgeleid en dat zou de gehele dag zo blijven. Toen het licht begon te worden bleek dat wij door een prachtig natuurgebied liepen met geen wit marmer in de directe omgeving, zoals de laatste dagen, maar over wegen van leisteengruis (dus zwart).

Opvallend waren ook de zogeheten bossen, deze leken daadwerkelijk op bossen om de doodeenvoudige reden omdat men van tijd tot tijd in de schaduw kon lopen, en dat bij de eerdere genoemde bossen dit niet mogelijk was omdat er hier en daar maar een armzalig boompje (steeneik) stond.

foto2Afwisseling vandaag bleek ook, het pad over een enkele rivierbeddingen waar de zogenaamde stapstenen weer actueel werden.
Halverwege hebben wij vandaag een uitgebreide stop gemaakt om toch onze broodnodige brandstof enigszins op peil te brengen, die gezien de meer dan middelmatige verbruik wenselijk was.

De rust en de stilte welke ons vandaag ten beurt viel is onwaarschijnlijk. Morgen gaat het echt de bergen in. De eeuwige sneeuw hebben wij al twee dagen in beeld, op afstand. In de tour zou men hem de koninginnenrit noemen. Wij gaan er ongetwijfeld van genieten ook al zal hij weer langer da 30 km zijn, morgen zullen wij weer rapporteren.

10 gedachten over “Genieten was het

  1. Tiny Beckers

    Hoi luitjes, ja het lijkt wel de tour, op naar de sneeuw ofwel de “Koninginnerit”.
    Die paar honderd km maken jullie wel af , dat heb ik wel begrepen .
    Volgens mij hebben al die heiligen van “TARS” er jullie helemaal doorheen gesleept .
    Ik bewonder jullie doorzettingsvermogen .
    Groetjes uit De Rips en sterkte tot aan het eind.
    Tiny Beckers namens H.K.Kring “D’n Blikken Emmer.

  2. Janet

    Hoi pap en Henk,
    Petje af voor jullie doorzettingsvermogen! Knappe afstanden in die hitte. Dat zou ik hier niet eens voor mekaar krijgen en de temperatuur hier komt maar niet boven de 20… Vanaf morgen krijgen wij ook zomer en dat is voor mij reden om eens lekker op mijn gat te zitten! Das andere koek dan de koekjes die jullie daar bakken! Nog even genieten van de rust van een pelgrim, want straks is dat weer snel verleden tijd! Gelukkig hebben jullie dan een hoofd vol met rijke ervaringen en een site met prachtige verhalen waar je je herinneringen dan weer helemaal kunt ophalen! Ik wil ook onze lieve ome Tarsisius ( ook een heilige…?) bedanken voor zijn steun en verzoeken om jullie tocht zo soepel mogelijk te laten verlopen…ome Tars: Ge het oew best gedaan en ut het z’n vruchten afgeworpen! Klim ze nog, geniet!! Liefs Janet

  3. Ton

    Johannes en Henk, deze pelgrimstocht is weer een geweldige ervaring die vanuit het gevoel en beleving verteld kunnen worden. De heiligen die Tars noemt in zijn verhalen wegen niet op tegen de schoonheid en je laten samensmelten met de natuur de omgeving die je alleen als Camino tegen kunt komen.
    Ton

  4. Mariet en Frans

    Hoi Johannes en Henk,

    Ook al is het soms afzien, genieten doen jullie elke dag. Petje af zo goed als jullie gaan. Henk heeft volgens ons voldoende inspiratie opgedaan om thuis nog maanden aan de slag te kunnen. Overhaast niets en geniet verder van wat er nog komen gaat.
    Veel succes met de laatste 300 km.

    Groeten van een nu zonnig Bakel.

    Mariet en Frans.

  5. geertje

    Hallo Johannes en henk,
    Vandaag is het de laatste keer dat ik jullie mooie verhalen kan lezen, omdat wij zelf gaan vertrekken. Als wij thuis komen zijn jullie er waarschijnlijk ook weer. dan ga ik graag jullie laatste weken lezen.
    Ik heb genoten van jullie avonturen, beschrijvingen en overpeinzingen. Wat een geweldige ervaring is zo`n tocht. Geniet dubbel van die laatste weken die jullie nog voor de boeg hebben. Het is toch zo voorbij.
    Sla allles op, zodat je er nog heel lang van na kunt genieten. Veel plezier, veel geluk en veel succes op die laatste kilometers.
    Hartelijke groeten, Geertje

  6. Ome Martin en tante Mien

    Het schiet lekker op daar! Nog even en je kunt die vriend ,Jacobus,in je armen sluiten! En dan nog terug naar Brabant!Ook weer lopen?? Hier is het vandaag “ZIT”weer! Groetjes jullie,en een fijn week-end allemaal!
    Hartelijke groeten,ome martin en tante Mien.

  7. Frans

    Vandaag loopt het hier ook naar de 30 graden. Groot gelijk om zo vroeg te vertrekken.
    Het einde is in zicht en nu komt het groene gedeelte van jullie Camino. Geniet ervan en we zijn benieuwd naar jullie verhalen (ook buiten de beschrevene). Kunnen soms zeker zo leuk zijn (:-
    Hartelijke groet en ultreya!

  8. Toos Asveld

    Hallo Johannes en Henk . Met heel veel plezier lees ik de verhalen, hoe dat jullie die reis beleven ik vind het een hele prestatie .Ga met veel plezier samen verder met deze wandeling. En veel succes gewenst met het verloop van deze tocht . Groetjes Toos Asveld.

  9. mathieu

    Hoi Henk en Johannes

    Nog even volhouden.
    wat een doorzettingsvermogen tonen jullie.
    Op weg naar de eeuwige sneeuw of laten jullie die links liggen.
    nog veel succes gewenst

    mathieu en annette

  10. Maria

    weer even bijgelezen !! Wat een afstand leggen jullie toch af, ongelooflijk wat een belevenis moet dit weer zijn.
    En nu naar de sneeuw heb ik begrepen !!
    pfpf ..succes weer !!
    Maria

Reacties plaatsen niet mogelijk.