Vandaag moesten wij wel…

fotoHet begon al met een kwartier verslapen, waarschijnlijk omdat er bij ons een ongekende grote snurker op de zaal lag, een gehandicapte Spaanse jongen die samen, met vader en zus, de Route Via de La Plata aan het fietsen was. Zo kon het gebeuren dat wij pas tegen de ochtend in slaap vielen, ondanks ons geweldige onderkomen bij Casa Anita.

32 km zouden er afgelegd dienen te worden volgens de route beschrijving. Tenslotte werden het 39 km omdat bleek dat er een fout in de beschrijving zat. Op zich niet erg want het zou een uitzonderlijke mooie tocht worden, alleen de weersomstandigheden, en de tijd (11 uur onderweg) maakten het zwaar.

foto1Vanaf de start geen asfalt maar hoofdzakelijk grind en zandwegen was de piste waarop wij liepen.
Het eerste stuk door en langs productiebossen, vrijwel altijd nabij de rivier afgewisseld door prachtige stuwdammen, overgaand op enorme grote natuurgebieden waar vrijwel niets groeit omdat vrijwel alles rots en steen is. Het enige is sporadisch een steeneik en verder een grote dorre heuvelachtige vlakte, met af en toe een schaapherder met zijn kudde.

foto2Onderweg, in Villar de Farfon, stuiten wij bij toeval op een mooie particuliere Alberge bestierd door een sympathieke Zuid-Afrikaanse dame. Hier hebben wij een glas cola gedronken voordat wij de laatste 16 km gingen lopen. Overigens de Alberge is aan te bevelen voor geïnteresseerde.

Uiteindelijk zijn wij in Mombue gestopt en blijken wij de enige pelgrims te zijn in de primitieve Alberge. Nu weten wij het zeker Santiago ligt op minder dan 300 km !!

6 gedachten over “Vandaag moesten wij wel…

  1. tars

    Mooi, nog minder dan 300 km. Volgens de beelden op Google Earth, welke ik regelmatig raadpleeg (TIP!) na weer een aankomstplaats in je verslag, ligt er sneeuw in Monbuey (met een “y” Johannes). Maar dat zullen wel oude beelden zijn denk ik… Want ik begrijp dat het nog erg warm is. Ik heb m’n best gedaan door de ijsheiligen te verzoeken koeler weer te sturen maar het bleek dat deze 15 mei zijn vertrokken. Het enige wat ik nog kan doen is Pluvius aanroepen voor een verfrissend buitje. Niet geschoten is altijd mis en baat het niet dan schaad het niet toch? Geniet van de laatste meters….(287.000 stapjes nog; 143.500 links en 143.500 rechts) en bedenk dat je in de richting van een verfrissende oceaan loopt. Die gedachte moet motiveren dacht ik zo.
    Geniet ze.
    Vanuit een regenachtig Sint Tunnis (maar morgen wordt het beter)

    1. Mathieu en Annette

      Hoi johannes en Henk

      Wat een leuk verslag weer. Henk ik ben heel benieuwd naar je schetsen.
      Nog een kleine 300 km. Het einde lijkt in zicht te zijn.
      Enorme prestatie van jullie bij een hoge temperatuur.
      Ben benieuwd wat we morgen weer kunnen lezen.
      Bij ons is de temperatuur weer ” normaal” en we hebben weer regen
      Morgen begint wellicht de vakantie.

      Veel succes en breng hetgeen weer straks maar mee naar Nederland als jullie terugkomen

      Mathieu en Annette

  2. Ome Martin en tante Mien

    Ha Johannes en Henk.Wij hebben vandaag weer genoeg “koeling “gehad. Wij willen ook zomer!! Maar “een slechte wereld waar het niemand goed gaat”is het spreekwoord,en we gunnen het jullie van harte!
    Nog een heleboel “passen”heeft jullie rekenwonder uitgerekend! Dus nog veel succes! groeten uit Roermond.

  3. Harrie de Haas

    Ha die Johannes en Henk.
    Ik hoorde gisteravond bij Dennis van jullie geweldige avontuur en las dat jullie nog 300 km te gaan hebben.
    Wat een enorme belevenis en prestatie. Ik wens jullie nog veel succes en wandelplezier en een behouden aankomst in Santiago en volg jullie de komende tijd op de voet.

  4. Mattijs

    Hoi Henk en Johannes,

    Tjonge, minder dan 300 km. Geweldig!…. Loop niet te snel, voordat je het weet is het voorbij!
    Geniet nog maar volop van Spanje.

    groeten,
    Mattijs

  5. Karenze

    Hoi pap en Henk t gaat rapido , nog de laatste pasjes inderdaad ,hou vol, hou jullie taai en op naar de big city santiago en de verkoelende zee !
    Hele goede laatste km gewenst xxx

Reacties plaatsen niet mogelijk.