Lange warme tocht

fotoUitgerust en vroeg (half zes) vanuit Benavante vertrokken met als achterliggende gedachte voor de grote hitte 31 km te hebben afgelegt en in Santa Croya de Tera te zijn. Wat ook gelukt is, om precies 13.00 uur stapte wij bij casa Anita binnen en bleken de eerste Pelgrims te zijn. Wij hadden verwacht dat het er drukker zou zijn omdat de camino “Via de La Plata” vanaf hier samen loopt.

Gisterenavond hebben wij de eerste twee Spaanse, (vader en zoon) lopende pelgrims ontmoet die eveneens de Sureste aan het lopen waren, weliswaar waren ze pas in Toledo gestart maar toch, op het scheiden van de markt wel een leuke ervaring. Vanaf het begin was het een geheel andere omgeving vandaag, dan wij de laatste weken gewend waren. Productie bossen, hoofdzakelijk populieren, wisselden regelmatig met open dorre grasvlakte met steeneiken. De wegen bestonden hoofdzakelijk uit grove kiezel en slingerde zich door het landschap. Door deze andere wegenstructuur was het lopen minder eentonig. Ik zou het lieflijker willen noemen.

foto1Door heel midden Spanje hebben wij geen wild gezien, behalve konijnen die zitten er genoeg. Vandaag kwam hier verandering in en hebben wij de eerste reeën waargenomen evenals roofvogels. De route camino “Sureste” (wat Zuid-West betekend in het Spaans) heeft een heel opmerkelijk aspect. Wij lopen al 5 weken onze eigen schaduw na, nooit tegen de zon in altijd er vanaf. Temeer bijzonder omdat wij nog nooit zonder de zon in de rug hebben gelopen. Het gevolg is dat zowel de nek als de achterkant van onze benen opvallend bruin aan het worden zijn.

foto2Onze Alberge is een particuliere onderneming waar het goed toeven is. Er is plaats voor 40 pelgrims, kost €10,- p/p, voortreffelijke wasgelegenheid, kan de was laten doen en men kan er menu del dia bestellen, morgenvroeg krijgen wij een lunchpakket mee, dus aan de geweldige service ligt het niet.

Volgens de routebeschrijving zou het na vandaag nog 331,7 km zijn, we zullen nog een keer echt omhoog moeten en als toetje volgt dan Galicië met haar grimmig (wel mooi) landschap. Ook al zijn wij al weken onderweg, wij zien er naar uit!

7 gedachten over “Lange warme tocht

  1. Jan van Rest

    Die donkerbruine kuiten van jullie, die wil ik t.z.t wel eens zien!
    Ga voort met genieten en het beschrijven daarvan.
    De zonzij!
    Jan

  2. Betsy en Theo Boeijen

    Hallo Henk en Johannes, weer even jullie site met heel veel plezier doorgelezen. Het gaat wel vlot met jullie! Nog 350 km dat gaan jullie zeker halen, een geweldige prestatie en dan met die hitte. Maar ook dat went waarschijnlijk want ik lees niet meer dat jullie daar veel last van hebben. En nu gaan jullie niet over Portugal, volgen jullie nu de Via de la Plata. Daar hebben wij ook gefietst en ben het met jullie eens dat lopen veiliger is maar ook wij hebben toen genoten als het weer redelijk was. Wij hadden toen veel regen, hagel en sneeuw in april. Dat is nu anders. We zijn benieuwd naar Henk zijn tekeningen. Heel leuk om dit zo te doen. Blijf genieten en we volgen jullie tot in Santiago. Succes !!!!

  3. Ome Martin en tante Mien

    Succes in de bergen.Had je dat paard van Tars maar,kon je lekker uitrusten!En een van de twee als Sancho-Panscho er naast huppelen!! Groetjes en succes weer.Mooie beschrijvingen Johannes.Groeten,o Martin en t Mien.

  4. henrie Jacobs

    Mooie verhalen van herkenning alweer. Het treinstation van Benavente en de albergue van Santa Croya, die ik overigens dit jaar voorbij gelopen ben ( sliep in refugio van Santa Marta) Veel wandelplezier in de komende (totaal andere) omgeving met mooie ontmoetingen met andere pelgrims. Na zo’n lange periode van alleen onderweg een mooie afwisseling zoals jullie zelf al aangaven. Ik blijf jullie elke dag op de voet volgen. Buen camino y hasta pronto van Henrie

  5. Carla en Hans Dekkers

    Beste Johannes en Henk,
    Met veel bewondering genieten wij van de mooie verhalen van jullie geweldige tocht.
    Wat een doorzettingsvermogen.
    Daarnaast genieten jullie dagelijks van een degelijke Spaanse pot met bijbehorende wijn.
    Dit lijkt ons de aantrekkelike kant van een pelgrimstocht door Spanje.
    Veel succes met het verwerken van de kilometers die nog komen en blijf heel tot aan de finish.

    Groeten Carla en Hans

  6. Frans adelaars

    Hallo Johannes en Henk
    Elke dag weer het doel voor ogen houden
    Het gaat jullie zeker lukken
    Een super prestatie
    Groetjes vanuit Eindhoven

  7. Peter en Hanneke Schagen

    He mannen,

    Ik lees dat jullie echt genieten en het grootste gedeelte hebben jullie achter de rug. Ik vindt het een top prestatie. het gaat jullie zeker lukken en wij wensen jullie noch veel succes en wandel-pelgrim plezier.

    groet Peter en Hanneke Schagen

Reacties plaatsen niet mogelijk.