Vandaag weer de hoogvlakte!

fotoIn de Alberge van Avila waar wij vannacht geslapen hebben troffen wij gisteren bij aankomst nog twee heel speciale gasten. Een kwam uit Brazilië en had de camino Del Northe gelopen en maakte een tussenstop (hij kwam met de bus uit Santiago) om de stad Avila te bekijken alvorens hij vanuit Madrid terug vloog naar Brazilië. De tweede speciale gast was een man die eveneens op het punt stond te vertrekken (men mag niet langer dan een nacht verblijven in een Alberge) getooid in een smetteloos wit habijt (met witte rugzak) en de Koran, van 10 cm dik in de hand. Tot op dit moment nog steeds onduidelijk voor ons. Zeker is dat ze beide gisterenmiddag zijn vertrokken.

De Duitser met de fiets die wij al eerder in Toledo getroffen hadden kwam ook binnenwaaien. Hij was even rechtsaf gedraaid en Madrid bezocht, de oorzaak dat wij hem ingehaald hebben.

Nadat wij de geweldige stad Avila verlaten hadden liepen wij al spoedig over grindpaden langs tientallen ha wild grasland met daartussen de grillige grote granietblokken. Om precies zeven uur kwam de zon tevoorschijn zodat zowel het lopen als het uitzicht langs de akkers, met de inmiddels talrijke Keltische muurtjes als bijzonder aangenaam ervaren werd. Na enige tijd waren het toch weer de vele graanvelden die het beeld beheersten het grootse landschap met rijke gewassen, welke nog een paar weken moeten rijpen voordat geoogst kan worden. Uiteindelijk zijn wij aangekomen in Gotarrendura een dorp met 110 inwoners, met een prachtige Alberge en een bar waar wij behandeld en bediend zijn met een heerlijk menu del dia, zelfs ons ontbijt voor morgen is hierdoor verzorgd.

foto

In de Alberge zijn alle faciliteiten aanwezig waarvan men ook gratis gebruik van kan maken zoals complete keuken maar ook van een wasmachine en droger.

Kort samen gevat wij hebben het geweldig getroffen met de camino met alles er op en eraan. Tijd voor siësta en morgen zien wij wel weer.

4 gedachten over “Vandaag weer de hoogvlakte!

  1. Karenze

    Hi die pa en Henk,al echt aan de berglucht gewend,en geen hoogte ziekte gehad?Mijn complimenten voor de mooie foto’s,fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben ,wij genieten mee!Wandel ze!!

  2. Jan Vogels

    Hoi Johannes en (de mij onbekende) Henk,
    Zojuist weer gelezen hoe het jullie de afgelopen weken gegaan is.
    Ik lees er weinig is over hitte. Vermoedelijk werkt de hoogte waarop je loopt aangenaam verkoelend vergeleken met het begin van jullie camino.
    Avila herken ik in jullie beschrijving. Afgelopen jaar heb ik ook een keer op de terugweg van Salamanca naar het vliegveld in Madrid een tussenstop gemaakt in Avila en daar een nacht doorgebracht in een pensionnetje. Het was toen Semana Santa en heb toe een verregende processie meegemaakt. Vooral die muren om de stad heen vond ik het meest indrukwekkend.
    Het was wel even schrikken, Johannes, toen ik je zo kaal geknipt bij de kapper zag zitten.
    Ik bewonder jullie moed om stug door te gaan op deze toch wel erg zware route, zeker nu het hoogzomer is. Sterkte voor de komende tijd, want je bent er nog niet…
    Hartelijke groet,
    Jan Vogels

  3. ger en ans

    Beste Henk en Johannes, Ik, Ger, wil me graag mengen in het gesprek waarom je zo’n pelgrimage onderneemt. Jullie overwegingen hebben ook allemaal door mijn hoofd gespookt, maar eigenlijk ging ik op pelgrimage om te achterhalen waarom ik dat altijd gewild had. Mijn conclusie was uiteindelijk dat ik wilde weten hoelang ik het zou kunnen volhouden om alleen van huis te zijn. Ik heb meer heimwee gehad dan ik ooit had gedacht, maar weet nu ook dat ik weken of misschien zelfs wel maanden alleen zou kunnen zijn, niet in de wildernis natuurlijk maar misschien wel in een klooster of zo.

  4. Ome Martin en tante Mien

    Ha Johannes en Henk. Jullie belevenissen gelezen en er van genoten. Zo te merken gaat het goed met jullie. Hier is ook alles oké,alleen een beetje zon zou wel fijn zijn! Vrijdag komt Martijn met zijn gezin hier op doorreis naar Ghana. Waarschijnlijk daar voor een jaar ZON opdoen!(En werken!)!Loop lekker door,en geniet van de natuur en de omgeving,wij doen dat als we jullie verslagen lezen! Heel veel groeten en succes,
    ome Martin en tante Mien.

Reacties plaatsen niet mogelijk.