Avila werkelijk een openbaring …

fotoVoor dag en dauw het dorp uit en omhoog. Al snel nadat wij de stad uitwaren werden het smalle bergpaden ofwel veepaden (van koeien en schapen), soms steil soms grillig maar om te doen omdat het vroeg was en de zon nog geen parten speelde.

Het was wel genieten van de uitzonderlijke natuur mede omdat wij voor negen uur geen levend wezen hadden gezien, buiten de koeien en een paar zwerfjongeren, waarop Henk het niet gemind heeft. Het is dan ook een aardigheid om te zien hoe hij hierop reageerde, steeds omkijkend de berm zoeken of in de dekking lopen bij mij.

Verrast waren wij toen wij na 3 uur klimmen plotseling op de top van de Puerto de El Boqueron van 1315 meter hoog stonden. Nog meer vertast waren wij dat nauwelijks 1 km verder de stad Avila in beeld kwam ondanks het nog zeker 15 km lopen was over de asfalt.
foto1 foto2

Heuvels met granietkeien met daartussen enkel dor gras en ander onkruid met hier en daar een koppel vleeskoeien inclusief kalveren welke er overigens goed uitzagen. Maar dat moet kunnen als iedere koe enkele tientallen ha tot haar beschikking heeft.

Ongeveer 4 km voor Avila kwamen langs een mijn die grondstoffen delfde uit de heuvels echter wij weten niet welk product het betreft, alleen dat het een mega bedrijvigheid was.

foto3

Van verre zagen wij de hoogst gelegen stad (vroegere hoofdstad van Spanje), tegen een heuvel liggen. Eveneens is het de best ommuurde stad van Europa die valt onder de wereldctuurfonds van Unesco. Wij hebben vanmiddag uitgebreid de stad bezocht en zijn zeer ingenomen van alle schoonheid welke zich daar bevind, de Plaza’s de verschillende kerken met als hoogtepunt de prachtige kathedraal met ongekende schatten en relikwieën die voor het publiek in o.a. een kolossaal museum te zien zijn. Ook hebben wij een wandeling gemaakt over de prachtige hoge gerestaureerde stadsmuur (verdedigingswal) van 2,5 km. Joep ge hed gelijk!! Geweldige stad!!

Morgen verder maar nu naar beneden, hoe dat gaat zien wij morgen wel weer.