Vandaag weer Gusting….

Na de rustdag van gisteren en een acceptabele temperatuur vandaag, hebben wij weer genoten.

Hieronder een korte beschrijving van hoe ziet er een dag als vandaag uit.

Tegen 10 uur gisteren naar bed en de airco ingesteld op 18 graden. Half vijf de welker, douchen, pakken en naar de keuken. Ontbijt gemaakt, bestaande uit oploskoffie, stukje stokbrood met tonijn, halve liter melk de man en een cakeje. Vertrokken tegen half zes vanaf het centrum van Toledo. (het blijkt iedere keer weer moeilijk de stad uit te komen, zo ook vandaag).

Via via om half zeven uit de stad liepen wij door een behoorlijk pittig heuvellandschap met als decor hoofdzakelijk koren. De helft van het graan is al gemaaid en de rest is eveneens rijp om geoogst te gaan worden de komende dagen. Ook hebben wij tijdens de tocht grote fincas (boerderijen) van 1000 of meer ha. welke volledig omheind zijn gezien.

Om half negen onze eerste stop. Wij ontdoen ons van de rugzak eten een puddinkje drinken water en pauzeren in alle rust een half uurtje. Ruim 10 km hebben wij dan in de benen. De tweede pauze is zo’n 2 uur later weer even schouders ontlasten wat snuisterijen innemen en verder. Om half een kwamen wij (na 26 km) op de door ons geplande overnachtingsplaats, een zaaltje vastgebouwd aan de kerk van Rielves, waar na bleek, onfrisse stapelbedden geen water en geen douches waren.

Wij hebben toen besloten om goed te eten door een menu del dia te nemen, inclusief de nodige wijn, en enigszins uitgerust om drie uur verder te gaan, inmiddels was de zon ook verschenen zodat de volgende 10 km vrij makkelijk gingen. Onderweg was er voldoende afleiding bij het zien en werken van de enorme combines. Afgewisseld met braakliggend natuurgebied. Opvallend detail was dat wij na 500 km de eerste koeien gezien hebben in Spanje.

Het nieuwe ijkpunt om te stoppen was Torrijos en de geplande slaapplaats zou een Alberge bij een zekere broeder Dionisio maar daar daar kregen wij de deksel op de neus. Nadat wij aangebeld hadden kwam hij persoonlijk open doen en snauwde geen Alberge te zijn en smeet de deur dicht. Henk had het daarom helemaal met die man gehad en was vanaf dat moment vast besloten maar een Hostal te nemen. Wat wij uiteindelijk dan ook maar gedaan hebben.

Inmiddels hebben wij ons vast ritueel afgewerkt bestaande uit : – bed uitkiezen op de kamer, douchen, wasje doen, winkelen (proviand voor morgen) en een heerlijke serveza op een terrasje op de Plaza Major.
Henk maakt zijn traditionele schets/tekening en ik mijn dagelijkse verslag op de iPhone.
Morgen op naar Escalona 25 km verderop.