Na dik 40 km Toledo

foto2Vandaag zou een lange dag worden dat wisten wij. Maar dat wij in Toledo (noodgedwongen) zouden eindigen hadden wij nooit verwacht. Maar een slaapplaats konden wij eerder niet gevonden krijgen vandaar.

Omdat het weer zo warm zou worden hadden wij de wekker op 4 uur gezet het eerste uur ging immers door de stad en in Spanje zijn de dorpen en steden goed verlicht zodat verkeerd lopen nihil zou zijn. De start verliep dan ook voorspoedig en toen de zon verscheen hadden wij 10 km gelopen. Koffie ging mis omdat de koffiebars op zaterdag maar sporadisch open zijn. Wel misten wij een pijl waardoor wij 2 uur tijd verspeelde. Eigenwijsheid werd genadeloos afgestraft. Omdat wij weigerde terug te gaan en te kiezen om op gevoel binnendoor te steken door olijfgaarden liepen wij ons vast en moesten wij uiteindelijk weer een uur (4 km) over dezelfde weg terug. En dan te bedenken in de hitte van ver boven de 30 graden.

foto4Wel hebben wij vandaag genoten van het landschap met zijn vele maaiklare graanvelden afgewisseld met enorme hoeveelheden olijfbomen. Maar ook de lava bergen en grote keien op de meest gekke plaatsen maakte een aparte indruk in het overigens dorre landschap.Opvallend was ook vandaag weer de vriendelijke en behulpzame opstelling van de Spanjaarden, iedereen wil je van dienst zijn bieden je drinken aan en willen je zelfs met de auto van dienst zijn.

foto112,5 uur zijn wij vandaag onderweg geweest (inclusief pauzes) wat duidelijk te veel van het goede is zeker met deze weersomstandigheden. De sfeer onderling is goed. Wij hebben dezelfde snelheid hebben regelmatig goede gesprekken en kunnen ook uren honderd meter uit elkaar lopen en genieten dan ieder op zijn eigen manier.

Opvallend is dat wij richting de 500 km gaan en op het hele traject 3 mede pelgrims hebben gezien 2 fietsers en een te voet. Over stil en rustig gesproken !

Morgen gaat de rem er even op misschien wordt het wel een rustdag en gaan wij de mooie stad Toledo met al haar schoonheden uitgebreid bekijken, vanavond dus niet daarvoor zijn wij beide te total los.

foto  foto3

2 gedachten over “Na dik 40 km Toledo

  1. Maria

    Ik zit weer even bij te lezen. wat een kilometers en uren lopen jullie toch.. indrukwekkend .. met die warmte . Maar wat een indrukken zullen het weer zijn..

    1. Piet Kempenaar

      Hallo Johannes en Henk,

      Wat een mooie tocht hebben jullie, de warmte is voor de echte pelgrim zeker een meerwaarde om het gevoel van pelgrim te zijn. Mooie foto,s verhalen, en op naar Avila, mooi stadje, ik ben er ook geweest en een stukje van de route gewandeld langs de rivier, die toen niet veel water bevatte. vrgr Piet

Reacties plaatsen niet mogelijk.