Mooie tocht

foto

Toen wij om half negen onze eerste kop koffie kochten in Villanueva de Bogas was de helft van de vandaag te lopen afstand afgelegd. Direct toen wij dat dorp uitliepen richting Mora (een stad even buiten de route omdat het te onzeker was een eventuele slaapplaats te vinden) veranderde de omgeving volledig. Als eerste slingerde wij door een prachtig ongerept natuurgebied, waar wij buitengewone flora en fauna aantroffen en wij zelfs de eerste reeën hadden waargenomen. Langs een nagenoeg droge rivier met o.a. een eeuwenoude brug maakte de tocht zelfs sprookjesachtig ondanks de hitte.

foto3

Ook de heuvels worden nu al behoorlijke bergen waar de olijfgaarden nu de overhand hebben met tientallen zoniet honderdtallen hectaren. De erg goed begaanbare (witte)-grindwegen slingeren daar tussendoor wat niet zo geestdodend is zoals de laatste dagen. Huizen en boerderijen zijn er in deze streek, 40 km voor Toledo, beduidend meer als de afgelopen dagen. Toen konden wij 20 à 30 km in de rondte wegkijken zonder ook maar een bouwwerk te zien uitgezonderd een enkele arme holbewoner.

foto1

Na een twintigtal km kwamen wij op onze weg een boer op een trekker tegen die plotseling 200 meter voor ons stopte en een aantal meters terug uit ging rijden. Toen wij korterbij kwamen probeerde hij met woord en gebaar ons iets uit te leggen wat wij niet begrepen. Maar al snel kwam er duidelijkheid, hij was nl. gestopt om een slang dood te rijden en probeerde ons dat te vertellen. De slang was wel 1,5 lang en zijn kop was geplet door het grote traktor achterwiel. Wij weten niet of deze gevaarlijk was maar aan de reactie van de voer te merken wel.

De hitte schijnt onverminderd door te gaan. 36 km zijn wij verwijderd van Toledo en uit onze informatie blijkt dat wij van te voren geen bed meer zullen treffen dus mogelijk worden er door ons noodgedwongen (morgen) records gebroken.
Maar dat zien wij morgen dan wel weer.

5 gedachten over “Mooie tocht

  1. Peter en Hanneke Schagen

    Beste Johannes en Henk,

    Ik heb diep respect voor jullie wat betreft het lopen in de hitte die jullie daar overkomt. Ja wat dat betreft is het niet de gunstigste tijd om Spanje te door kruizen. Maar ervaren pelgrims als jullie kennen wel tegen een stootje ,een beetje warmte.
    Mannen heb veel plezier en pas goed op je zelf. ik blijf jullie volgen.

    Groet, Peter en Hanneke

    1. Petra vd Vorst

      Hallo Henk, ik ben er vandaag pas toegekomen om je reis te gaan volgen. Wat een tocht zeg…. De hitte de eenzame paden… wat een route zeg… Ik heb veel respect voor jullie…. Maar ook het moois wat jullie allemaal zien… Een hele beleving.
      Zijn de tekeningen van jou Henk? Gisteren heb ik je spullen opgehaald op de academie, je krijgt veel groeten van Marc hij vroeg naar je.
      Vanaf nu blijf ik je volgen en tot gauw
      Groetjes Petra

  2. mathieu

    hoi Henk,

    op weg naar…….
    wat een knappe prestatie.
    het is warm, zoniet heet lees ik.
    knappe prestatie.
    ik lees met veel plezier de verhalen via de verkregen link.
    veel succes.

    Mathieu

  3. Ad en Elly

    Veel succes met het wandelen en het beleven van mooie avonturen. Je hebt al prachtige verhalen geschreven. Leuk omdat allemaal te lezen. Groetjes

  4. Hetty van der Aa/collega Janet

    Beste Johannes en natuurlijk wandelvriend Henk,
    Vanaf het moment dat ik jullie verhaal begon te lezen, begon ook hier de zon
    te schijnen, nog niet zo warm als bij jullie, begrijp ik, maar de warmte komt eraan.
    Prachtig zal het zijn om zo vroeg op de dag, als de gouden bol nog maar net
    bovenkomt, de wandeling te beginnen door het Spaanse land.
    Doet me denken aan de Kennedy-marsen waarbij je ook met zonsopgang
    aan de wandel bent.
    Ik wens jullie heel veel succes en blijf het volgen, die super geschreven verhalen. Het is een kunst om dingen zo te beschrijven, dat een ander zich daar helemaal een voorstelling bij kan maken, ik tenminste wel.
    Heel veel groeten, Hetty

Reacties plaatsen niet mogelijk.