Lange etappe en weer warm

foto2Om 8 uur hadden wij er 13,5 km opzitten deels afgelegd in het donker en deels onder een opkomende zon die vrijspel had door een geheel onbewolkte hemel conform voorspelling.

Was het gisteren nog vrij vlak, vandaag veranderde dat en doken er aan de horizon rondom, de bergen op. Ook geteelde gewassen veranderde vandaag van uitgestrekte wijngaarden via graanvelden naar steeds meer olijfgaarden waarvoor de grond hier schijnbaar beter geschikt schijnt te zijn vandaar.

Onderweg zijn wij enkele keren de ondergrondse “Silos” (huizen) van de meest arme bewoners van de streek La Mancha, waarvan er nog 1700 onder de grond wonen tegengekomen. Bijna niet voor te stellen in een wereld waarin wij vertoeven, in huizen met alles erop en eraan. Om maar niet te spreken over de luxe en het conform waarover wij dagelijks beschikken.

foto1

Wij zijn blij met de reactie’s van de vele volgers op onze site op onze (eenzame) camino waar wij tot nu toe een Pegrim (uit Strassbourg Frankrijk) hebben getroffen te voet en 2 fietsers. Nog minder als wij verwacht hadden op de door ons uitgezochte camino Del de Sureste. Wij hebben vandaag een Hostal betrokken om eens in een echt bed te kunnen slapen en orde op zaken te kunnen stellen betreft het wassen van onze kledij. Henk heeft vanaf dag een te kampen met diverse blaren op zijn voeten maar heeft de zaak onder controle door zichzelf goed te verzorgen. Ik ben daar gelukkig tot nu toe van gevrijwaard gebleven.

Na aankomst in onze overnachtingplaats is het vrijwel dagelijks hetzelfde ritueel, eerst douchen, wasje doen, eten (meestal een menu del dia van 7 à 10 euro, hierna siësta van ongeveer een uur en daarna de stad of dorp te bezoeken met een ontspannende wandeling. Achtereenvolgens de boodschappen voor daags erna en vroeg naar bed.
Want s’morgens tegen half vijf is het de wekker die ons weer tot de orde roept voor weer een nieuwe etappe.

foto

Morgen verder en overmorgen de lange etappe naar Toledo omdat het onmogelijk anders kan. Verder kunnen wij melden dat wij ondanks de extreme hitte de zaak refelijk onder controle hebben. Deels door goede timing betreft tijden van lopen en deels door voldoende en op tijd vocht in te nemen.