Vandaag weer volop zon

foto1Vandaag moesten wij kiezen 18 of 44 km lopen. aan het tracé ligt het niet, want dat was perfect, maar om nu de 44 al te liezen leek ons geen goede optie. Met andere woorden niet verstandig gezien de voorgeschiedenis.

Het was vandaag wel genieten van de wandeling. Glooiend landschap met bijna overal druivenvelden. Grote (witte) boerderijen en opvallend verzorgde akkers. Geen auto’s geen mensen alleen heel af en toe een boer die zijn land aan het bewerken was met de tractor.

foto2
Vanmorgen om half zeven aangelopen nadat wij koffie in de plaatselijke bar gedronken hadden. Om elf uur kwamen wij aan in Las Mesas en hebben wij ons direct gemeld bij het gemeentehuis waarna wij weer onderdak kregen in de plaatselijke sporthal. Onbegrijpelijk dat iedere stad(je) zo’n accommodatie heeft. Overal krijgen wij kussens en hebben wij douche en wasruimte met het modernste sanitair. De beheerder haalt ons op of brengt ons weg en overal wordt een plekje aangewezen waar wij de sleutel ‘s morgens neer moeten leggen bij vertrek.

foto3Morgen 26 km op de planning en gaan wij proberen in het plaatselijke klooster een bed te bemachtigen voor een nacht. De voorspellingen zijn 33 graden in de schaduw dus taak om vroeg te vertrekken

 

 

 

 

3 gedachten over “Vandaag weer volop zon

  1. tars

    Zo. Daar zijn we dan eindelijk! Niet dat ik jullie reis niet op de voet volgde, maar door andere belangrijke dingen kwam ik niet aan reageren toe. Ik had me namelijk voorgenomen om jullie -geheel in steil- devoot te ondersteunen door de juiste heiligen te vragen jullie bij te staan. Zo ben ik na het uitzwaaien direct naar Nijvel afgereisd om de Heilige Geertuida te vragen jullie deze reis bij te staan. Na je knieklachten naar Halsteren de heilige Quirinus (benen) gevraagd er even naar te kijken. De eerste dagen waren jullie nogal eens en de pijlen kwijt, maar na mijn bezoek aan Antonius van Padua in Boekel gaat het al weer stukken beter. Daarna wat frisser weer aangevraagd bij Eleutherius in Doornik. Voor je stok helemaal naar Volendam om de heilige Vincentius te vragen er eens naar te kijken en met een oplossing te komen. Dat jullie nog niks zijn kwijtgeraakt verbaasd me niets: ik kom dagelijks langs onze kerk waar ik onze heilige Antonius alvast vooraf vraag eventueel verloren spullen terug te laten vinden. Dus Johannes en Henk; maak je geen zorgen en geniet van alles wat je ziet en tegenkomt, wij zorgen voor de ondersteuning, waar dan ook vandaan! En blijf vooral dit fantastische verslag maken, dan genieten wij met jullie mee. (En weet ik wanneer ik weer een heilige moet aanroepen)
    Veel groeten van ons allemaal uit Sint Tunnis

    1. Johannes

      Tarsicius van Sint Tunnis,

      Bijzonder ingenomen zijn wij met je reactie. Ik maakten mij al zorgen (alhoewel na de berichten van afgelopen zondag al minder) en na je uitgebreide verantwoording in je verslag is alles volkomen duidelijk.
      Dank voor alle inspanningen!!!!!

      Je zult begrijpen dat het intikken van berichten wat moeilijker (dikke vingers) gaan op de iPhone dan jij op het grote toetsenbord. Vandaar deze korte maar graag gedane reactie!

      Je broer Johannes

  2. ger en ans

    Hola peregrinos, Wij zijn neergestreken in Lithoijen en genieten. Het is fantastisch dat we jullie tocht kunnen volgen, zij het met enige jaloezie van Ger zijn kant.

Reacties plaatsen niet mogelijk.