Lopen vandaag ging prima….

Voor de vijfde keer achter elkaar slapen wij in een Alberge (herberg) ditmaal weer in een prachtige gemeentelijke sporthal waarvan wij gebruik maken. Omdat ons niet duidelijk was hoe het weer vandaag zou zijn hadden wij gekozen voor een vroege start. De etappe van vandaag was immers 27 km en bij extreme hitte kan dat behoorlijk pittig zijn.

foto3

Half zes trokken wij de deur van de sporthal dicht nadat wij provisorisch ontbeten hadden. De laatste müsli met melk en een homp stokbrood met tonijn. Kwart over zes is het pas licht zodat Henk met zijn koplamp op, de eerste drie kwartier voorop als een mijnwerker over de Spaanse hoogvlakte stapte. Het landschap vertoonde eenzelfde beeld als gisteren met hoofdzakelijk landbouw waarbij granen de hoofdmoot vormde. Opvallend was dat wij na verloop van tijd langs enorme grote knoflookvelden kwamen en alleen de geur ervoeren wij als bijzonder.

foto1 foto2

De laatste drie uur kwamen de druivenvelden steeds meer in de meerderheid wat een vriendelijker en verzorgender uitstraling gaf aan het mooie glooiende landschap. Het betrof hoofdzakelijk de Tempranillo druif en de streek heet “La Mancha” voor de kenners! Overigens bij de heerlijke Menu del Dia werd deze onbeperkt geserveerd. Een werkelijk feest!!

foto4

Ik kan mij voorstellen dat men zich afvraagt hoe wij te werk gaan bij het binnenkomen van een stad of dorp en achtereenvolgens onze vraag dan droppen om waar te kunnen overnachten droppen. Vandaag liepen wij het dorp binnen en bleek er volop leven op en langs de straat want een processie bleek als een soort volksfeest op het programma te staan, dus volk genoeg. Aan alles en iedereen was te merken dat men ingenomen was met ons bezoek als pelgrims met het gevolg dat men via via een jonge Politie ambtenaar die goed Engels sprak opriep om ons behulpzaam te zijn. Alles kwam toen in een stroomversnelling, de beheerder werd opgepiept deze begeleide ons naar de sporthal gaf de gebruikelijke instructies, zoals waar de matten lagen, welke toiletten te gebruiken ons credical voorzien van een stempel en tenslotte ons persoonlijk weggebracht naar een eetgelegenheid om daar een menu del dia te gebruiken.

Een zorg hebben wij nu nog mee af te rekenen n.l. hoe sprokkelen wij het ontbijt voor morgen bij elkaar inclusief drinken.

Dat horen jullie morgen ongetwijfeld!

Een gedachte over “Lopen vandaag ging prima….

  1. Margon en Herman Jan

    Het is super om te lezen dat het jullie goed gaat! We kijken alweer uit naar de volgende verslagen!
    Heel veel lieve groeten, Herman Jan en Margon

Reacties plaatsen niet mogelijk.