Tussenevaluatie eerste 10 dagen

foto3Met de nodige spanning in Alicante op 31 mei gestart. Het is altijd afwachten hoe het avontuur in het begin loopt. De eerste tegenvaller was de oriëntatiefout door in het begin fout te lopen. De aangekondigde industrie terreinen in het eerste stuk viel enorm mee. Over het algemeen waren de eerste 7 dagen qua natuur- en landschap meer dan de moeite waard en was het genieten met volle teugen ook al waren de eerste 3 dagen erg zwaar met name het klimwerk en de canyens. Toen wij eenmaal op de hoogvlakte zaten was het nog al eens “blik op oneindig” over de kilometers lange rechte geestdodende grindwegen. Maar ook dat heeft zijn charme.

Slapen en eten vereist niet alleen tact maar zeker de gebrekkige Spaanse taal wordt als een handicap ervaren. Aan de bevolking ligt het zeker niet deze zijn behulpzaam en hebben respect voor de pelgrim zo is onze ervaring. Een slaapplaats is overal wel te krijgen mits wij in de bebouwde kom of stad komen. Met gebrekkig Spaans en veel gebarentaal gaat dat steeds beter lukken zo is onze ervaring na 10 dagen lopen.

foto1

Tegenslag hebben wij al de eerste (zware) dag moeten incasseren in de vorm van een knieblessure, gelukkig lijkt het tij gekeerd en stabiliseerd (o.a.vocht) het zich en proberen wij hier met zorg mee om te gaan zeker nu het echte klimwerk uitblijft op de zogeheten hoogvlakte. Henk heeft met een ander leerproces te maken gehad namelijk zijn zuinige lopen (ongetwijfeld een erfenis uit zijn marathon verleden) door te struikelen over obstakels (keien) de eerste dagen, in combinatie met vermoeidheid, tot twee keer toe gevallen, overigens zonder gevolgen.

foto2

De stemming is goed en wat betreft het tempo gaan wij mooi gelijk op. Genieten doen wij niet alleen van de natuur en het landschap maar zeker ook van de rijke cultuur en de prachtige dorpen en steden met en zonder ommuurde vestigingswallen wat overblijfselen zijn van de vele lange oorlogen die Spanje kent. En zeker de prachtige kathadraalen en kerken zijn allemaal de moeite waard om te bezoeken. Deze maken iedere keer weer indruk op ons en wij besluiten zo’n bezichtiging ook graag met het opstoken van een kaarsje wat de nodige voldoening geeft.

Morgen weer verder en over 10 dagen de volgende evaluatie.

5 gedachten over “Tussenevaluatie eerste 10 dagen

  1. Mattijs

    Dag pelgrims!

    Mooie verhalen en foto’s (misschien eens een tekening van Henk ? :-))
    Dat het maar zo door mag gaan! We blijven jullie volgen.

  2. Ardy van Hoek

    Henk en Johannes,
    Ook wij ‘lopen’ met jullie mee en genieten van de verhalen en de plaat(s)jes.
    Kijken dagelijks uit naar de volgende ervaringen!

    Ardy-ton-ingrid-lisette

  3. ger en ans

    We zitten in Lithoyen met mooi zonnig weer en genieten. Fantastisch om jullie te kunnen volgen. Ik(ger) ben soms jaloers op jullie ervaringen.

  4. Frans van Hoek

    Beste Henk en Johannes,

    Na de evaluatie van jullie 10 dagen op de elfde dag vier ik mijn zeventigste verjaardag. Dus: ouder as ons vadder mocht worden! Dit is geen verdienste, louter een constatering.
    Ons Ger, Ardy en onze Piet hebben me al proficiat gewenst. Ons Tineke deed dat vanaf haar vakantieadres in Italie.
    Lia is an ut koken: kinderen met aanhang en ook Lex komen zostraks eten. Zaterdag vier ikhet wat uitgebreider.
    Geweldig en inspirerend om jullie wandelavontuur te kunnen volgen!
    De groeten en houdt koers, dat is richting Santago de Compostella, mocht je dat na 10 dagen ontschoten zijn.
    Frans, ook namens Lia

  5. jan en tineke

    Hallo Johannes en Henk,
    Fantastisch om jullie te ‘ volgen’. Wat een mooie prestatie zetten jullie neer. Veel succes, lieve groet,Jan en Tineke

Reacties plaatsen niet mogelijk.