Vandaag vroeg gestopt

Het weer om te lopen was goed. Alleen de slaapmogelijkheden waren zodanig dat wij de keuze moesten maken 20 of 47 km. Daarom waren wij gedwongen bij 20 km te stoppen.

Wij slapen vannacht in een hypermoderne sporthal in de plaats Mimaya. In het materialenhok heeft men een stapelbed geplaatst, voor pelgrims die een slaapplek zoeken, en verder mogen wij gebruik maken van de toiletten en douche. Gisterenavond hebben wij na 10 dagen lopen de tweede pelgrim getroffen. Een Fransman uit Nantes op de fiets.

De fietsende Spaanse pelgrim van gisteren vertrok juist, (evenals gisteren tegen de middag) toen wij om half elf aankwamen in Minaya. La Roda, de overnachtingsplaats van gisteren was prachtige stad met vele oude bezienswaardigheden zodat wij ons ook gisteren volop vermaakt hebben tijdens onze rondgang. Ook ben ik bij de kapper geweest om mijn baard en haar te laten knippen. Zo meteen gaan wij een Menu del Dia verorberen gevolgd door enkele inkopen te doen voor morgen.

Want morgen, wanneer de traditionele Belbroekendag gehouden wordt, en menigeen zich laaft aan spijs en drank, moeten wij verder over de Spaanse hoogvlakte.