Vandaag de eerste Medepelgrim!

Weliswaar op de fiets maar toch, een Spaanse jongeman die de camino fietsend aan het maken is hebben wij getroffen maar ook weer afscheid van genomen omdat hij over 2 à 3 weken zijn doel Santiago bereikt zal hebben. Vannacht goed geslapen, na gisteren nog een avondwandelingetje gemaakt te hebben door de stad en wat te hebben gedronken.
Wij hadden de gehele (profesionele) sporthal tot onzer beschikking en toen de voetbaltraining om 10 uur afgelopen was was het er heerlijk rustig.

Om 5 uur begon ons dagelijks ritueel, eerst loopt de wekker af dan douche pakken en ontbijten en zijn wij om kwart voor zes op pad. Het is dan nog aarde donker maar meestal moeten wij het eerste stuk door stad of dorp of wij hebben het al verkend. De eerste 2 uur maken wij kilometers en is de zonsopkomst iedere keer weer een geweldige ervaring.

Vandaag was het onze saaiste dag tot nu toe. De route liep over ellen lange rechte wegen tussen de akkers door met hoofdzakelijk graan. En dan kavels van 100 ha of meer, zo’n beetje Amerikaans of Australië. Alles wordt kunstmatig beregend en de gewassen staan er matig bij. Na 21 km zijn wij gestopt in La Roda een mooie oude stad waar wij vanavond uitgebreid willen gaan verkennen. Wij slapen in een bijgebouw van de plaatselijke arena in een gemeentelijke Alberge waar wij beschikken onder primitieve omstandigheden van vrijwel alle faciliteiten die een Pelgrim wenst.

Morgen staat er weer een relatieve korte etappe op het programma voordat de echte lange afstanden onontkomelijk zullen zijn. Maar de warming up zit er op en de stemming is goed. Als de eerder opgelopen (meniscus) blessure zich rustig houdt gaat dat ongetwijfeld lukken hebben wij de overtuiging.

Kortom, morgen verder !!!