Vandaag helemaal naar beneden

dag 24 – 18 juni

Vanmorgen rijkelijk laat vertrokken, de bar langs de Albergue was al open en dan kan je het niet over je hart verkrijgen om zonder een kop koffie te nemen aan te lopen vandaar.
Het begon al direct met een stevige klim. Ik was niet alleen, want ondanks dat ik hem regelmatig gesommeerd had om te draaien, was het een klein vriendelijk hondje dat met mij opliep. Hij heeft dat zeker 6 km volgehouden en is toen pas omgedraaid.

foto 3Ook vandaag prachtige vergezichten, al zag ik ook steeds huizen en dorpjes in tegenstelling tot gisteren. Nu waren er ook weilanden waar koeien graasden en gehooid werd. Erg vermoeiend was de lange steile afdaling om via de stuwdam van de Navia-rivier naar de volgend bergketen te gaan. Bij vrijwel iedere stap was je geneigd uit te schuiven en zo 5 km lang. De stuwdam, wat ongetwijfeld een bouwwerk van Franco is heeft enorme afmetingen en is gekoppeld aan stroom-generatoren waar stroom opgewekt wordt.

foto 1Na de hindernis van de stuwdam genomen te hebben moest er weer geklommen worden en de Albergue waar ik nu vertoef ligt op ongeveer 700 meter. Morgen gaat het weer naar ruim 1100 meter en op de top ga ik ook de Provincie Galicië binnen, de Provincie waarin Santiago ligt. Dat houd ook in dat het einddoel op minder dan 200 km ligt.

Een gedachte over “Vandaag helemaal naar beneden

 1. Jo Gruijters

  Johannes,

  Via Frans van Baars heb ik al je berichten t/m 18 juni mogen ontvangen, heel bijzonder om nu reeds jouw bevindingen van de Camino de Madrid te kunnen volgen, uiteraard ook die van de San Salvador en het gedeelte van de Primitivo t/m 18 juni. Geniet nog van al die dagen die nog voor je liggen, uiteraard zal ik via Frans wel weer de volgende berichten ontvangen.
  Johannes, het ga je goed.
  Gr.
  Jo

Reacties plaatsen niet mogelijk.