“Eigenwijs zijn” genadeloos afgestraft

dag 22 – 16 juni

foto 4Om zes uur vanmorgen werden wij gewekt met muziek verzorgd door de hospitilero en om half zeven na een eenvoudig ontbijt was ik als eerste vertrokken.  Na ongeveer 5 km heb ik een gele peil gemist en ben ik vervolgens volledig de mist ingegaan.

Met mijn eigenwijsheid toch doorgelopen, in de veronderstelling dat ik wel weer op de route zou komen. Na 2 a 3 km toch maar omgedraaid omdat het pad de verkeerde kant opging. Een dik uur had ik hiermee verspeeld en bleek ik nu de laatste te zijn van de 20 dievanaf de Albergue vertrokken waren. Kortom “Eigenwijs is ook wijs” maar wel afgestraft.

Opvallend vandaag waren de vele modderpaden. Paden die uit modder bestonden omdat ook hier het vee overheen ging en tegelijk diende als waterafvoer van de bergen in zogenaamde holle wegen.

foto 1Wel was het genieten van de uitzichten over de dalen, men liep namelijk grotendeels boven de dorpen en asfaltwegen zodat het uitzicht steeds weids was. Na 24 km ( exclusief de 5 foute km’s) ben ik gestopt in de Albergue van Borres. Morgen wacht mij een etappe van veel klimmen en waar geen voorzieningen onderweg te verwachten zijn.

Morgen het volgende bericht.