Toch een voldaan gevoel

dag 19 – 13 juni

Na vannacht in een rumoerige Albergue in Pol de Lena geslapen te hebben zou het vandaag heel de dag vals plat naar beneden gaan, echter dat dit 35 km over asfalt ging had ik niet verwacht. Maar het was drogen niet te warm dus te doen. Evenwijdig aan de rivier, hoofdzakelijk over een verhard voetpad, tussen twee bergketens door, ging de route vandaag naar Oviedo waar ook het eindpunt lag van Camino “San Salvador”.

IMG_0069Met de 3 Spaanse pelgrims was het vandaag de laatste dag want morgen reizen deze met de trein verder om de camino “English” te gaan lopen, een tocht van een kleine 100 km.
Ik heb al eerder gekozen om de “Primitivo” te gaan doen, welke ruim 300 km is, de uitdaging hiervan is, vrij slecht weer-gevoelig en veel klimmen en dalen. Maar ik heb A gezegd en vindt ik dat ik ook B moet zeggen. De voorspellingen over de drukte verschillen nogal. Wel heb ik langzamerhand behoefte om wat verbaal te kunnen communiceren want ik heb tot nu toe alleen nog maar Spaanstalige getroffen. Het zal mij dan ook benieuwen wanneer ik een Nederlands, Engels of Duitstalige ga treffen.

Rond 14.00 uur liepen wij de grote stad Oviedo binnen. De enorme drukte overviel ons een beetje omdat wij al twee en een halve week met volstrekte rust te maken hebben gehad en nu dan in een bedrijvige stad met mooie gebouwen steegjes en vooral volle terrassen.

Zojuist gezamenlijk “Menu de Dia” genuttigd en morgen ga ik in eerste instantie weer alleen verder.

Wordt vervolgd……..

foto 3foto 2foto 4foto 4