Vandaag heel de dag bewolkt maar droog

dag 18 – 12 juni

Toen ik vanmorgen om half zes opstond en buiten keek had ik er een zwaar hoofd in dat het vandaag wel droog zou blijven. Maar ondanks die dreiging is het meegevallen en is de regen uitgebleven.

foto 1De eerste 2 km ging het steil naar beneden over een pad met grote keien zodat je iedere stap geconcentreerd moest maken om niet te struikelen of te vallen. Als dit lang duurt is dat evenals klimmen best vermoeiend. De eerste klim die volgde was, zeker het eerste gedeelte een afwisseling voor je hele gestel.

Ik kan,ook zeker na vandaag, voorstellen dat geadviseerd word om niet alleen te lopen omdat het  eenzaam en over hele smalle paden gaat die glibberig en ongelijk zijn. Maar het was verantwoord omdat ik nog steeds in gezelschap van de Spanjaarden ben. Om half tien hielden wij onze eerste stop voor onze müsli reep te nuttigen en om half twaalf bereikte wij onze eerste bar. Evenals de Spanjaarden heb ik daar twee serveza’s gedronken voordat wij aan de laatste zes kilometer begonnen.

foto 3Vrijwel de hele dag volgden wij min of meer de rivier, tussen de bergen door, langs kleine gehuchtjes, over asfalt en deels over grindpaden, richting Oviedo, en zijn wij uiteindelijk gestopt in Pola de Lena.  In de plaatselijke Albergue hebben inmiddels 9 pelgrims hun bed gevonden, 8 Spanjaarden en ik.

Ik moet nog steeds de eerste Nederlander tegenkomen. Duitsers, Koreanen, Noren, Italianen en Australiërs heb ik al wel getroffen in Leon enkele dagen geleden. Mogelijk gaat dat wel gebeuren wanneer ik overmorgen begin aan de camino Primitivo.

 

De verwachting is dat het morgen een vrij eentonige tocht gaat worden, met een klimmetje erin wat enige naam mag hebben. De weersverwachtingen zijn wat onduidelijk maar het komt zoals het komt en daar zal ik het mee moeten doen.

IMG_0063