De grootste uitdaging is gestart

dag 15 – 9 juni

Ruim 1,5 uur had ik vanmorgen nodig om Leon uit te komen, niet omdat het niet goed aangegeven stond maar omdat de stad zo groot is ! Voor het enorme architect-hoogstaand Convento-gebouw op Plaza de San Marcos rechtsaf en daar stond de eerste markering van de camino “Del Salvador”.foto 1

Vannacht was ik al voor 5 uur klaar wakker in een rumoerige slaapzaal waar mijn inziens teveel mensen zijn samengebracht. Gisterenavond werden de pelgrims opgeroepen om om 10 uur aan een gezamenlijke dienst deel te nemen in de kapel van het klooster, van te voren werd gezamenlijk gerepeteerd in het zingen van enkele liederen in een soort wachtruimte voor de kapel. Het was uiteindelijk een bijzondere belevenis wat ik afgesloten heb met het ontsteken van een kaars.

Direct toen ik de stad Leon verlaten had werd ik geconfronteerd met een heel ander landschap, geen grote vlakte’s meer met granen, geen elle lange paden meer maar kleine percelen waarop Spaanse keuterboeren haar kost op moeten zien te verdienen. Slechte grond overal kliffen, bomen en struiken. De weg werd eveneens moeilijker met grove steenslag slingerend omhoog en omlaag. Hoe verder ik vorderde hoe minder bewoning ik ontdekte.

foto 2Drie Spaanse pelgrims haalde ik in en heb met hun de afspraak gemaakt om morgen bij elkaar te blijven als het echt omhoog gaat op de zeer moeilijk en eenzame camino. Een van deze mannen loopt hem al voor de14-de keer, dus ik mag verwachten dat hij de kneepjes kent. Vanmiddag hebben wij al gegeten in het plaatselijke restaurant en daarna inkopen gedaan voor morgen.

 

Wij vertoeven in een Albergue in La Robla en morgen is het de bedoeling om te gaan tot Pajares. De laatste 4 km zal er een hoogte verschil gemaakt moeten worden van 570 meter !
Mijn schoenen zijn goed, de warming up is goed geweest dus ik mag aannemen dat ik er klaar voor ben.

Mogelijk is de WiFi hier (en ook de komende dagen) niet optimaal en kan het verslag als mosterd na de maaltijd doorgeseind worden. Plezierig is dat men ons, dus ook mijn telefoonnummer in de Albergues heeft.

Morgen tik ik in alle geval een nieuw verslag…….

foto 5