Vannacht weer in klooster

fotoVannacht zullen wij slapen in de Pelgrimherberg van het klooster van de orde van Franciscanen.
Op het moment dat ik begin aan dit verslag zitten wij voor de deur op een bankje, uit de zon, te wachten op het openen van de deur zodat wij naar binnen mogen om een bed te krijgen en ons op te frissen zodat wij straks de stad kunnen gaan bekijken.

Zoals gewoonlijk weer vroeg vertrokken en hadden wij alweer verschillende kilometers in de benen voordat de zon haar huiswerk ging maken. De voorspellingen waren weer rond de 40 graden vandaar.

foto1De route door het Galiciëse land was ook vandaag weer zeer de moeite waard. Regelmatig kwamen wij door een dorpje, en ondanks er nooit iemand te bespeuren was, ademde het overal een gezellige Galicië sfeer uit.

foto2

 

 

Van de inzinking van gisteren was ik redelijk hersteld en waren de 24 km van vandaag verantwoord mede omdat wij al voor twaalven op bestemming waren. Morgen gaat dat problematischer worden, er zal dan weer veel geklommen moeten worden. Maar daarover morgen meer

3 gedachten over “Vannacht weer in klooster

  1. ger en ans

    Beste Henk en Johannes, Allereerst proficiat met het bereiken van de laatste 100 km. Jullie hebben het niet cadeau gekregen. Ondanks alle ontberingen is het toch een mooie tocht geweest, om jaloers op te zijn. Heel veel succes met de laatste loodjes. Hebben jullie ook nog de moed om naar Finistere te gaan? In ieder geval wensen we jullie een veilige terugreis. Heel veel groeten, Ger en Ans

  2. Jan en Tineke

    Hallo Henk en Johannes,
    Wat geweldig dat jullie de duizend km al hebben gelopen, proficiat!!!! En dan op 17 juli alweer terug naar Nederland,, dat begint op te schieten. Een fantastische prestatie zetten jullie neer. Nog veel succes met de laatste loodjes.Lieve groet, nog steeds vanuit Italie.
    Jen en Tineke

  3. Janet

    Hoi pap en Henk,
    Dat gerecht ken ik, en ik ben er dol op! Inktvis op Galisische wijze! Hmmmmm…

Reacties plaatsen niet mogelijk.