Vandaag meters gemaakt.

foto1Mede omdat wij verwachte dat het relatief vrij vlak zou zijn hadden wij gisteren in principe al besloten vandaag 42 km te lopen alvorens een bed te zoeken. Wel leek het ons raadzaam om halverwege een uitgebreide stop te maken om nieuwe krachten op te doen voor de tweede 20 km. Om half drie liepen wij de plaats Villalpando binnen en schoven wij meteen aan om een Menu del Dia te verorberen in het eerste het beste Hostal. Wij hebben daarna ook meteen maar een kamer besproken zodat onze nacht eveneens gewaarborcht zou zijn de komende nacht.

Als afwisseling vandaag, een groot bosgebied waar wij doorkwamen, nadat wij de eerste 20 km alleen maar ongemaaide graanvelden gezien hadden afgewisseld met grote percelen zonnebloemen, variërend van 10 tot 40 cm groot, was het genieten van het nieuwe beeld dat bossen heet. Ellenlange leem en grindwegen werden ingewisseld tegen grove grind en rooie lusgrond waarover wij liepen. Over het algemeen dennen bossen met sporadisch enkele steeneiken was het beeld.

fotoOp de vraag van Tars betreft mijn wandelstok, deze zit al 600 km, in twee delen vastgemaakt aan de rugzak en heb ik de hele dag in mijn vizier, weliswaar in de schaduw, want wij lopen iedere dag onze schaduw achterna, overigens een heel bijzondere gebeurtenis. Want wie loopt er 1000 km en ziet al die tijd zijn eigen schaduw? Kortom, mijn dierbare, ingekerfd in de wandelstok heb ik ondanks ik hem niet in de hand heb de gehele dag in beeld!

foto2Waarom niet over Portugal, de Camino Portugues Northe ? Na enige informatie te hebben gekregen zijn wij daarvan afgestapt omdat hier moeilijk (ker) slaapgelegenheid gevonden zou kunnen worden bovendien zou dit gedeelte extra zwaar zijn ook vanwege de hitte (tijd van het jaar) af geraden.

Na 800 km camino Sureste geen enkele pelgrim te hebben ontmoet behalve een fietser en drie pelgrims van de camino Levante waren wij daar een beetje huiverig voor. Nu schuiven wij in bij de camino Sanabres (Via de La Plata) waar wij ongetwijfeld meerdere pelgrims gaan treffen met ingang van a.s. zondag.

Morgen naar Benavente en overmorgen de ontmoetingen met de Pelgrims die vanaf Sevilla komen. Wij kijken er nu al naar uit.