We zien ze liggen!

fotoNa gisteren een hele zorg minder. De zolen van mijn loopschoenen lieten los, waarschijnlijk mede het gevolg van de hitte. Een schoenmaker, in San Martin de Valdeiglesias was bereid om ze te repareren. Voor €6,- had hij ze netjes gemaakt inclusief nieuwe hakstukken.

Eveneens hadden wij samen de kapper bezocht en hebben onze hoofden goed laten kortwieken, praktisch en lekker koel. Vandaag was het de aanloop route naar het hooggebergte en voerde hoofdzakelijk door een prachtig natuurgebied wat opviel door een enorme bloemenpracht en grote lavastenen waarvan wij genoten. In combinatie met de stilte en het mooie weer een feest om mee te maken.foto1

Op het moment dat het licht werd liepen wij de stad uit. Het plan was eerst de beroemde granieten sculpturen (Toros de Guisando) te bezoeken van 300 a 400 jaar voor Christus. Zeker de moeite waard, alleen al de gedachte dat men toen al zulke sculpturen konden hakken uit een bonk graniet. De stad Cebreros zagen wij al van verre liggen, tegen de flanken van de Puerto de El Boqueron een idyllisch gezicht.

 

 

De komende 3 dagen zullen wij moeten klimmen om 1000 meter hoger, de top in het voor ons liggende hooggebergte te bereiken. Volgens onze gegevens zullen het smalle steile klauterpalen zijn. Hoe heftig of hoe stijl zullen wij melden in het volgende verslag.
foto3 foto4

5 gedachten over “We zien ze liggen!

  1. Margon en Herman Jan

    Vandaag weer de geweldige verslagen gelezen. Erg mooi! Fijn om te lezen hoe goed het jullie gaat .
    Heel veel groetjes, HermanJan en Margon

    1. Betsy en Theo Boeijen

      Hallo Henk en Johannes,
      Hier weer eens een berichtje uit Lithoijen. We hebben zojuist jullie leuke trekkersverhalen gelezen en zijn weer helemaal bij. Jullie hebben er al heel wat kilometers opzitten. Over de 600 km in 20 loopdagen. Dat is toch fors en dan met die extreme hitte. Knap hoor, we voelen helemaal met jullie mee! want het kan er heet zijn op die hoogvlaktes! Het zijn prachtige verhalen om te lezen! Af en toe een dagje rust hebben jullie wel nodig, anders verlies je teveel gewicht. Kunnen jullie goed slapen in die sporthallen op een luchtbed. Of slaap je overal als je moe bent. Die ene dag van 40km die was wel erg zwaar. Het zoeken naar slaapplaatsen kan problematisch zijn, ook dat hebben wij toen ondervonden. Met de auto is het niet erg, dan rij je maar weer verder, maar te voet met bagage dan is het een anders. Wij zijn deze week terug gekomen van een fietsvakantie naar Makkum en hebben 612 km gefietst zonder regen. We hebben ook geweldig genoten. Henk en Johannes we hebben veel respect voor jullie, hou vol want je bent al over de helft, denk ik.
      Groetjes en geniet er nog lekker van. Het onderweg zijn is het leukst. Betsy en Theo

  2. Nan

    Hallo wandelaars!!

    Heb een aantal mooie verslagen gelezen,lijkt me niet mee te vallen in deze hitte, Maar een prachtige ervaring .
    Henk mooie schetsen die je gemaakt hebt!!!!
    Wens jullie veel succes de komende dagen tijdens het klimmen!!!!
    (Moet d’r eerlijk gezegd niet aan denken)

    Grtjs Nan.

  3. Inge

    Heey pap en Henk,
    Mooie verhalen weer!!
    Ben er ff goed voor gaan zitten en ben weer helemaal op de hoogte!!
    Wat een onbezorgd genot, ben een tikkeltje jaloers, maar wie weet loop ik m over een jaar of 20 ook wel…..!!
    Het is jullie gegund!!!
    Denk goed aan jullie zelf, en blijf vooral zo genieten!!!!
    Dikke x

  4. Peter en Hanneke Schagen

    He mannen

    Leuk jullie verhalen te lezen en te horen hoe jullie het naar jullie zin hebben. Het is wel warm geweest zoals ik lees maar het is altijd wat, want als het had geregend was het ook weer wat. We zijn tenslotte Nederlanders ,ge snapt het wel nie.

    Ik wens jullie nog veel stap plezier en blijf jullie volgen.

    Groet Peter en Hanneke

Reacties plaatsen niet mogelijk.