Vandaag ideaal weer!

foto1Half zes op pad enigszins bezorgt betreft het weer omdat wij geen sterren aan de hemel zagen. Gelukkig onterecht zo bleek, lichte bewolking was de oorzaak. In blouse was voldoende.

Toen het licht werd liepen wij door alleen maar graanvelden over goed begaanbare slingergrindwegen. Af en toe een perceel met zonnebloemen of een hoek met alleen maar dorre vegetaria omdat over het algemeen alles wat je ziet dor en verdroogd is, behalve wat met kunstmatig regenapparatuur is bewerkt.

foto3 Uur hadden wij gelopen voordat wij onze eerste koffie konden bemachtigen.
Tijdens deze pauze dreigde het te gaan regenen, Henk zag het wat somber in en vond dat de regenkeep maar voor de dag gehaald moest worden onder het motto baad het niet dan schaad het niet, overbodig en te negatief zo bleek later want de lucht brak open en de zon was het die wij te zien kregen. Heerlijk wandelweer van iets onder de 30 graden met een heerlijk windje op kop.

foto2Gisteren zagen wij de eerste koeien vandaag de eerste paarden. Deze liepen met veulens op een perceel waarvan men de contouren niet kon overzien, zo groot. Wel met zeer weinig gras en geheel verdort.

Uiteindelijk is het een etappe geworden van 34 km met als eindpunt Almorox. Morgen beginnen de bergen en zullen wij een hoogte moeten overwinnen van 350 meter over een afstand van 28 km.
Wij hebben er zin in, wij zijn er klaar voor. Hoe het zal verlopen zien wij morgen.