Vandaag ideaal wandelweer

dag 21 – 15 juni

Kwart voor zes wakker en nauwelijks een half uur later op pad. Vannacht had het behoorlijk geregend en daarom was het afwachten hoe de leemerige wandelpaden erbij lagen. Dat viel veel mee omdat over het algemeen de paden over grove stenen bestond vooral als er geklommen moest worden gaf dat verder geen beletsel omdat men dat altijd geconcentreerd moet doen om jezelf niet te verstappen.

IMG_0073Eerst moest er tweehonderd meter geklommen worden dan driehonderdvijftig meter dalen en achtereenvolgens weer zeshonderd meter te stijgen, dit over een afstand van 30 km.
Mijn plan was om in Salas te overnachten. Ik had daar mijn proviand al gekocht toen ik bemerkte dat het nog geen twaalf uur was. Ik heb toen toch maar besloten om er acht kilometer aan te plakken, met de extra ingeslagen ballast, ook al gingen deze vrij steil omhoog.

Uiteindelijk werd het beloont met een bed bij een wonderschone particuliere Albergue op donatievo-basis, zelfs de gezamenlijke maaltijd vanavond en het ontbijt morgenvroeg is donatievo. De Albergue wordt bestuurd door een jonge Spanjaard die perfect Engels spreekt en onvoorspelbaar gastvrij is, hij doet er alles aan om je op je gemak te voelen, koffie, wijn, onbeperkt fruit het is bijna niet voor te stellen. Zelfs mijn was kon ik afgeven en hij zorgt dat ik hem morgen fris en droog terug heb.

IMG_0087Ik heb wel in de gaten dat iedereen, allemaal Spanjaarden, gereserveerd hebben. Ik was namelijk nummer twee binnen en had het laatste bed, de overige twintig blijken gereserveerd te zijn. Het is inmiddels half vijf en er zijn nu in totaal nog maar vijf Pelgrims binnen. Het eten, dat om acht uur vanavond gepland staat zal mij benieuwen.

De route van vandaag liep hoofdzakelijk langs een rivier waar ik de gehele dag het gekletter an water hoorde. Dan weer vlak bij, dan weer erboven. De omgeving bestond uit voornamelijk bossen. Regelmatig passeerde ik ook Eucalyptus bomen, niet alleen waren deze te ruiken men verraadde zich met de nodige schors op het pad. Ook ben ik talloze keren riviertjes over gestoken en wanneer er teveel water doorstroomde kon over een bruggetje om zodoende je schoenen niet over te scheppen. Vrij zwaar maar zeker de moeite waard, ook de lange afstand viel mee omdat het door prachtige natuur ging.

foto 1Hier in de Albergue hang een plaat dat de afstand naar Santiago 266 km bedraagt ! Met andere woorden het begint af te tellen.

8 gedachten over “Vandaag ideaal wandelweer

 1. karenze

  Hoi Pap,

  Ik dacht ik zal eens bijlezen, het gaat goed dat is fijn te lezen, en het doet me goed dat je weer zo enorm geniet van alles om je heen , de gastvrije mensen die je leert kennen en de natuur goed bezig ouwe packpacker!
  Natuurlijk zijn we iets wat jaloers maar we genieten lekker met je mee het gaat je goed pap!
  Dikke xx

 2. Frans van Baars

  Mooie tochten Johannes. Ik beleef de Camino Primitivo weer helemaal. Gelukkig heb jij ander weer zonder sneeuw en teveel kou. Ik volg nog iemand uit de regio Den Bosch die ook de Primitivo aan het lopen is maar die komt vrijdag al in SdC aan. Geniet er maar van en pas op jezelf. Frans

 3. M Bellemakers

  Ha Johannes,
  Goed bezig man!! Ik heb alles weer bij gelezen en voorgelezen aan o Martin! Heel veel groeten en we hopen dat de laatste km.ters goed te lopen zijn. Vandaag is Martijn jarig! Ik moest je groeten! Ook van ons heel veel groeten.o Martin en t Mien.

 4. Peter Schagen

  He Johannes,

  Ik zie dat je het goed naar je zin hebt. Wat een tochten en wat je allemaal niet meemaakt,schitterend

  Ik wens je nog heel veel wandel plezier. Kijk goed uit je bent wat de kilometers betreft al goed aan het aftellen. Groeten van ons Hanneke en mij, veel succes en tot weer eens.

 5. broeder Tarcisius

  Dag broeder Johannes. Het schiet al weer op, je hebt er flink de kuierlatten in… Goed te lezen dat na de strubbelingen in de eerste week met een wat spruttelende schouder, krakend knietje, woeiend warm weer en stuiterende schoenzool het nu zo lekker “loopt”. Nog 266 km. te gaan, dat is zo’n kleine 7 keer vanuit Bakel op en neer naar ons in Sint Tunnis ; piece of cake! Ik zie al voor me dat je over een dag of 10 al weer Santiago de Compostella binnenlopen, terwijl de plaatselijke bevolking tegen elkaar zegt: “Mira, aquí tienes lo nuevo”. (“kiek, daor hedde hem ok wir”). Succes, veel plezier en alle voorspoed tijdens dit laatste klén stukske (hoor mij, zover heb ik nog nooit gefietst…). We spreken elkaar ongetwijfeld begin juli weer.
  U zijde gegroet vanuit Sint Anthonis.

 6. Mariet en Frans

  Hoi Johannes volgens de prachtige verhalen en foto’s lig je weer helemaal op schema.Vergeet niet te genieten van al het moois.Jammer dat je Spaanse maatje een andere route loopt,het is een mooie herinnering.we wensen je nog veel wandelplezier en geniet.lieve groetjes.

 7. Ton

  Johannes, zo te lezen gaat het goed, ook het ontmoeten van pelgrims uit alle landen geeft het gevoel van pelgrimeren des te meer weer. Nog veel wandelgenoegen

Reacties plaatsen niet mogelijk.