Slecht geslapen vroeg op pad

dag 8 – 2 juni

Vannacht slecht geslapen omdat ik erg veel last had van mijn heup. Of het nu ligt aan de etappe van gisteren welke voor een groot gedeelte door los zand ging of dat er iets anders aan de hand was weet ik niet. Feit is dat ik niet alleen pijn had maar ook zorg over een mogelijke blessure!
Gelukkig ging het lopen vandaag goed zodat deze zorg voor een groot gedeelte weggenomen is.

Aanlopen in het donker wordt vrijwel altijd afgestraft is een algemeen gegeven, zo ook vanmorgen. In het donker zie je de pijlen niet, zo kon het gebeuren dat ik geconstateerd had dat de zon links van mij op aan het komen was en ik dus radicaal de verkeerde kant opliep. Dus, omdraaien en na een goed half uur was ik weer op dezelfde plaats. Kortom, “een valse start”.

Om Coca te verlaten moest ik voor de tweede keer de heuvel op wat eveneens deprimerend werkt. Niettemin was het een mooie natuur waar ik doorheen liep. Geen auto’s, geen lopers, geen Pelgrims, alleen met de natuur die enkel en alleen bestond uit dennenbossen. Drie keer doorkruisten ik een dorpje waarin ook niemand te bekennen viel met het gevolg dat vandaag het eerste kopje koffie uitbleef tot half drie.

Na 24 km werd ik blij verrast in het stadje Alcazaren waar een mooie schone nieuwe Albergue was waarin 8 bedden stonden. Tijdens mijn douchen kwam er nog een Spaanse Pelgrim binnen, de tweede in 180 km (exclusief de fietser), een speciale man die al 24 caminos op zijn naam heeft staan en die constant loopt te zingen. Ik hoop dat hij vannacht niet zingt maar slaapt.

Zoals het in Spanje gebruikelijk is wonen er op elke kerktoren ooievaars. Ik telde hier zelfs 8 nesten op een kerk, het lijkt zo bijzonder maar hier is het gewoon. Ik zit hier onder een boom langs de kerk en heel af en toe komt er iemand langs gelopen, rustig en kalm om daarmee zo weinig mogelijk last te hebben van de hitte. Auto’s of andere vervoer middelen zie je geen.

Morgen naar Puente Duero over een afstand van 26 km wat betekend dat ik morgen opkoper de 200 km grens ga. Maar daar morgen meer over…………