Zwaarste maar mooiste!

foto1Gisterenavond waren wij enigszins verontrust door de gebrekkige informatie over afgesloten wegen welke deel uitmaakte van de camino. Wegens de aanleg van een nieuwe autoweg zouden er gedeeltes onbegaanbaar zelfs verboden zijn. De onduidelijke omleiding zou 32 km langer zijn. Het bleef een warboel van informatie zodat wij contact gezocht hadden met een Spaanse mede pelgrim om samen met hem te starten.

foto2Het bleek een schot in de roos. Het werd toch het traject wat ik al eerder gelopen had in 2012. Echter nu werden wij positief verrast waar ongetwijfeld het weer debet aan is. Door bij zonsopgang te lopen op 1000 meter en hoger zagen wij vergezichten die niet te omschrijven zijn, zo mooi. Weliswaar uitgebloeide hei maar daartegenover stond de frisse lichtgroene nieuwe uitschot.
Over het algemeen duizenden ha. Van deze heide met hier en daar een enkele boom was het algemeen beeld. De werkzaamheden (aanleg autobaan) waren op afstand een interessante bezienswaardigheid (zeker wanneer je uit de branche komt).

De start was overigens gecompliceerd omdat onze Spanjaard (gids) tijd genoeg had en uiteindelijk anderhalf uur nodig had om startklaar te geraken. Geduld was onze enige optie en dat zou de gehele dag zo blijven. Een van de kenmerken van de echte Spanjaard zo is onze gezamenlijke conclusie, omdat hij tijd genoeg heeft en zich door niets en niemand op laat jagen. Sterker nog, hij gedraagt zich als oppermachtig door te delegeren, zoals van tijd tot tijd o.a. zijn wandelstok vast te houden maar ook tijdens zijn stemverheffing te luisteren naar zijn instructies

fotoIn Laza, waar wij een bed gekregen hebben in een moderne gemeentelijke Alberge, bleken wij drieën de enige pelgrims te zijn. Toen wij het stadje Laza naderde werd het wel duidelijk dat er een grote bosbrand heerste. Blushelikopters vlogen af en aan wat een geweldig schouwspel was.

Vanavond hebben wij uitgebreid gegeten in een plaatselijke bar, wat eveneens een hoogtepunt bleek te zijn, wat eten betreft, op onze camino tot nu toe. Morgen verder richting de mooie stad Ourense.