Nu nog minder dan 400 km

foto3Vandaag zou het hoofdzakelijk parallel aan de autobaan richting Benavente gaan met de mogelijkheid om doormiddel van een extra lusje van 3 km deze even te ontwijken. En dat hebben wij dan ook gedaan, en zijn wij beloond met mooie vergezichten hoofdzakelijk over graanvelden. Geen enkel perceel was al gemaaid waarschijnlijk omdat wij behoorlijk hoog zitten heeft de rijpheid van de gewassen een achterstand in vergelijking met eerdere ervaringen. Wat interessant was vandaag, de arme (vrijwel uitgestorven) dorpen waar wij doorkwamen. Verpaupering en verwaarlozing vielen ons het meeste op niet alleen het straatbeeld maar ook de historische bebouwingen en kerken stonden bol van achterstallig onderhoud. Ons inziens is het met deze constatering een kwestie van tijd en gaat er heel veel schoons verloren.

fotoEen ander aspect welk ons al weken opvalt is dat rondom de grotere dorpen en steden tientallen ha volledig bouwrijp gemaakt zijn inclusief trottoirs en straatmeubulair zelfs de nutsaansluitingen zijn voor iedere kavel doormiddel van een centrale kast voorzien.

De inmiddels dagelijkse (vaste) rituelen : – 5 uur loopt de wekker af. Wassen, pakken, ontbijt over het algemeen bestaande uit 1 liter melk (eventueel met müsli) homp brood met beleg en tussen kwart voor zes en zes uur op pad. Meestal is het eerste uur (de stad uit of door) een kwestie van goed opletten. Nadat wij buiten de bebouwde kom zijn gaat het vrij makkelijk om de weg te vinden.
De eerste 2 a 3 uur worden er meters gemaakt zodat wij, nadat de zon zich heeft gemeld een tandje terug kunnen schakelen tijdens de door ons geplande tocht.

foto2Rond de middag melden wij ons bij de lokale politie of toeristisch informatorisch bureau die ons haarfijn uitlegt waar wij zouden kunnen overnachten.

Op dit moment hebben wij een Alberge in Mota del Marqués waarin vier bedden staan. Twee zullen er onbeslapen blijven, de andere twee, daarvan gaan wij proberen de broodnodige rust te vergaren om morgen weer fit verder te gaan.

Een gedachte over “Nu nog minder dan 400 km

  1. Ome Martin en tante Mien

    Dag Johannes en Henk, Mooi weer de foto`s en de verhalen. Nog maar een klein stukje en je bent weer weer in Compostella.!bij Jacobus. En de laatste dagen zo`n goede slaapplaatsen! Dat is boffen! Hier alles ook prima Martijn is vandaag hier om voor 5 weken afscheid te nemem. Morgen gaan ze alle vier richting GHANA. 4 Augustus komen ze weer terug.Tegen die tijd zijn jullie ook weer in het land,denk ik.
    Hou je taai die laatste km ters! Groeten.

Reacties plaatsen niet mogelijk.