Omstandigheden bepalen zwaarte!

Niet de kilometers maar de omstandigheden zoals hoogteverschillen, grind asfalt of grove keien (waar men constant geconcentreerd je stappen moet zetten), maar ook de temperatuur en de windrichting bepalen voor het grootste gedeelte de moeilijkheidsgraad dus de zwaarte van de camino. Henk heeft vandaag, na een moment van onoplettendheid, voor de tweede keer kennis gemaakt met de keien door een valpartij, gelukkig zonder gevolgen.

foto1

Vannacht matig geslapen in het parochiezaaltje wat vastgebouwd is aan de kerk van Petrola, waar enkele matrassen inliggen waarvan de pelgrims gebruik kunnen maken, omdat er verder geen enkele slaapgelegenheid is. In het gastenboek konden wij constateren dat de laatste pelgrim daar op 12 mei geslapen had (de enige in mei) een bewijs dat de camino Del Sureste bijzonder weinig gelopen wordt. In april hadden er 11 pelgrims geslapen.

foto2

Gisteren hadden wij besloten om tijdens het wandelen pas te besluiten om tot Chinchilla de Monte Aragon (21 km) of Abacete (39 km) te kiezen. Tijdens het lopen hadden wij besloten om tot Albacete te gaan omdat er een sluierbewolking hing zodat de extreme warmte uit leek te blijven. Tot 12 uur was dat ook het geval, maar toen liet de zon zich van zijn beste kant zien.

Op de glooiende hoogvlakte troffen wij hoofdzakelijk zeer grote alkerbouwbedrijven aan met granen als voornaamste gewas. Enorme grote akkers van tientallen tot honderden ha. vielen op. De gewassen waren matig tot slecht. Eveneens viel daarbij op dat het grootste deel zaaiklaar of zelfs recent ingezaait was en dus aan een tweede oogstronde was begonnen.

foto3

Op een afstand van 20 km zagen wij de stad Albacete al liggen en liepen wij de laatste twee uur door een ware bloemenzee de stad binnen met een voldaan gevoel en 39 km in de benen. De blessure is niet geheel verdwenen maar het heeft er alle schijn van dat de brand meester is.

Morgen vol goede moed verder.

5 gedachten over “Omstandigheden bepalen zwaarte!

  1. Ome Martin en tante Mien

    Jullie zien er prima uit! Hier gelukkig ook eens mooi weer!
    Wa dat een hazelworm?? of een echte slang? groetjes,en loop maar lekker door,(en niet vallen!)
    o Martin en t Mien.

    1. Ome Martin en tante Mien

      Nee,het is je stok geloof ik,de schaduw geloof ik! sorrie…..

  2. Margon en Herman Jan

    Wat een prachtige verhalen! Erg bijzonder om zo met jullie een beetje mee te mogen genieten.
    We kijken alweer uit naar het volgend verslag.
    Groetjes!

  3. jan en tineke

    Hallo henk en johannes’
    Vanuit. zuid italië volgen we jullie op de voet. Wat een bijzondere camino. Jullie zien er goed uit. Veel succes,lieve groet, jan en tineke

  4. Peter en Hanneke Schagen

    He mannen Zo te zien en te lezen hebben jullie er werkelijk plezier in. jullie zien er gezond en gelukkig uit.
    Als het niet slechter gaat dan tot nu toe dan hebben jullie een geweldige tijd. Johanne en Henk Stap ze veel plezier en ik volg jullie.

    Groet Peter en Hanneke Schagen

Reacties plaatsen niet mogelijk.